Koningstafel

Op de Grebbeberg vindt u de Koningstafel. Een historische plek midden in het Grebbebos met een fantastisch uitzicht.

Ringwalburcht Grebbeberg

De koningstafel is een plek waar voormalige vorsten konden neerzien op het omliggende land met de voorbij stromende Rijn. Zo heeft bijvoorbeeld Keurvorst Frederik V van de Palts op deze locatie jachtfeesten gehouden. Deze unieke plek heeft hier dan ook haar naam aan te danken. Toch gaat de historie verder terug. Voorheen is de locatie namelijk ook gebruikt voor een ringwalburcht. Doordat het hooggelegen is en een goed uitzicht geeft, was dit een strategische locatie om te wonen. Men kon zich hier goed beschermen tegen indringers. Uit onderzoek is gebleken dat de archeologische vondsten, onder andere vuurstenen, op deze plek afkomstig zijn uit de tijdsperiode rond 2000 jaar voor Christus.

Een unieke plek

Grebbeberg wandelen uitzicht
Het uitzicht vanaf de Koningstafel op de Grebbeberg.

Rondom de koningstafel zijn momenteel nog restanten te zien van een ringwal. Deze stamt waarschijnlijk uit de zevende eeuw na Christus en is meerdere malen hersteld. Tevens staat er een ruïne gebouw. Dit is een voormalige boswachterswoning. Langs het veld zijn twee uitzichtpunten ingericht waar u een prachtig uitzicht heeft over de Nederrijn en natuurgebied de Blauwe Kamer. De locatie is alleen wandelend te bereiken. Indien u parkeert bij het Militair Ereveld Grebbeberg wandelt u er in vijf minuten heen. Links naast het Nationaal Herdenkingsmonument loopt u het bos in en na ongeveer driehonderd meter slaat u linksaf. Na ongeveer honderd meter heeft u dan deze unieke locatie bereikt.Ruine koningstafel


Contactgegevens

Grebbeweg 123
3911 AV Rhenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s