Stadsbossen

De Stadsbossen is een bosrijk recreatiegebied in Rhenen. Het gebied grenst onder andere aan Kwintelooijen. Door Stadsbossen lopen wandelpaden, mountainbikeroutes, ruiterpaden en een trimbaan. Een ideale plek voor een heerlijke picknick in de prachtige natuur waar ook de sportliefhebber zich kan uitleven.

Het gebied Stadsbossen is heuvelachtig en rijk aan bos. Rond het bos zijn twee plekken waar de auto geparkeerd kan worden. Vanaf hier kunt u vervolgens het bos in trekken. De eerste parkeerplaats is gelegen bij de Leemkuil, onderdeel van Stadsbossen. Vanaf dit punt kunt u twee gemarkeerde wandelingen starten. Tevens is dit het startpunt van de mountainbikeroute. De tweede parkeerplaats is gelegen bij de trimbaan. U bent vanaf deze parkeerplaats gelijk bij het startpunt van de trimbaan.

Trimbaan in het bos

Trimbaan rhenenDe trimbaan van Rhenen zit vol met activiteiten. Langs een parcours met sportieve oefeningen kunt u zich helemaal uitleven. Bij elke oefening staan instructies beschreven waardoor u de oefeningen juist uitvoert. Dit parcours ligt midden in het bos. U kunt deze activiteit dan ook perfect combineren met een fijne wandeling of jogging. De trimbaan in Rhenen is ongeveer 600 meter lang lang. Het start- en eindpunt liggen op dezelfde plek zijn. Ideaal als je de route meerdere keren wil volgen.

Mountainbikeroute

Stadsbossen is ook het start- en eindpunt van een mountainbikeroute. De route kenmerkt zich door de technische beheersing. Die is nodig voor de steile klimmetjes en uitdagende bochten. Het draait dan ook niet om snelheid maar om techniek. Voor dit parcours van 6,4 km heb je wel een vignet nodig. De opbrengsten worden gebruikt voor het onderhoud van de mountainbikeroute. Het vignet kunt u onder andere kopen bij Vakantiepark De Thijmse Berg en Roseboom tweewielers. De Leemkuil is het startpunt van de route.


Contactgegevens

P Stadsbossen

Autoweg

3911 TK Rhenen

Toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

De parkeerplaats van de trimbaan ligt aan de Autoweg t.h.v. nummer 25.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s