Palmerswaard

Natuurgebied Palmerswaard Rhenen WandelenGeniet van de prachtige riviernatuur in natuurgebied Palmerswaard Rhenen. Dit gebied is een uiterwaard waar veel verschillende plant- en diersoorten voorkomen. Het is onderdeel van Natura2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden met een belangrijke biodiversiteit.

Riviernatuur

Je komt een prachtig stukje riviernatuur tegen in natuurgebied Palmerswaard Rhenen. Een laaggelegen gebied langs een tien meter hoge steilrand. Het gevarieerde landschap met graslanden, bomen, poelen en geulen kenmerken het gebied. Sommige geulen zijn verbonden met de Nederrijn. Hierdoor is de natuur voortdurend in ontwikkeling. Het heeft ervoor gezorgd dat je bijzondere plantensoorten in het gebied ziet.

Paradijs voor dieren

Het natuurgebied is een paradijs voor allerlei diersoorten. Vissen groeien er op voordat ze de Nederrijn in zwemmen. Daarnaast hebben veel verschillende vogelsoorten er hun plek gevonden. Waaronder de zeearend. In het gebied leven bevers. Een bijzondere diersoort die je niet vaak aantreft in de Nederlandse natuur. Je hebt dus wel wat geluk nodig om ze te spotten. Ze zijn namelijk vooral in de nacht actief. De kans is aanwezig dat je grotere dieren ziet. Palmerswaard Rhenen is verbonden met natuurgebied Plantage Willem III. Daar leven onder andere herten, konikspaarden en galloway runderen.

Wandelen Palmerswaard Rhenen

Je kunt heerlijk wandelen door Palmerswaard Rhenen. Er loopt een twee kilometer lange wandelroute door het natuurgebied. De wit gemarkeerde paaltjes wijzen je de weg. Je start vanaf de parkeerplaats Paardenmarkt en loopt gelijk het natuurgebied in. Tijdens het wandelen door Palmerswaard Rhenen kom je langs verschillende poelen. Let dan vooral goed op. In en rond deze poelen zijn altijd wel wat dieren te zien.

Eten en drinken

Vlakbij natuurgebied Palmerswaard Rhenen begint het centrum van de stad. Perfect om nog wat lekker te eten of drinken. Grandcafé Moeke en de Koning van Denemarken zijn dichtbij gelegen restaurants met een mooi terras. In de zomermaanden kun je ook een lekker ijsje halen bij IJssalon Martino.


Contactgegevens

Paardenmarkt
3911 Rhenen
www.utrechtslandschap.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s