Grebbeberg

Ontdek de Grebbeberg, een heuvelachtig bos met magnifieke uitzichten. Je geniet gegarandeerd in dit mooie natuurgebied.

Bosrijke natuur

De Grebbeberg is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Duizenden jaren ontwikkeling hebben de berg tot een uniek bos gemaakt. De vele bomen worden afgewisseld met typische bosplanten. Langs de steile helling van de berg naar de Nederrijn heb je prachtige uitzichtpunten. De rivier heeft hier zelf voor gezorgd. Door erosie zijn hoogteverschillen van vijftig meter ontstaan. Je zult het heuvelachtige bos een prachtige plek vinden.

Natuurgebied vol leven

Je treft in dit natuurgebied een bos vol leven. Het gebied is verbonden met natuurgebied de Blauwe Kamer. Tijdens het wandelen over de Grebbeberg kan je daarom een kudde Konikpaarden of Gallowayrunderen tegenkomen. Ook andere landdieren zoals vossen, reeën, boommarters en eekhoorns zijn er te zien. Maar je zult goed moeten opletten om ze te spotten. Het bos kent namelijk een hoop plekken om te verstoppen! Daarnaast leven er vele soorten bosvogels. Van spechten, merels en uilen tot roofvogels.

Wandelen

Er lopen twee wandelroutes voor een fijne wandeling over de Grebbeberg. Je kan kiezen tussen de witte (4 km) of rode (4,6 km) wandelroute. Beide wandelroutes nemen je mee langs een andere zijde van de berg voor een boswandeling. Je kan ze daardoor ook goed combineren voor een langere wandeling. Daarnaast is er nog een thema wandeling, De Slag om de Grebbeberg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond op de berg een veldslag plaats. Deze wandelroute leid je onder begeleiding van een app langs historische plekken. Waaronder enkele kazematten en een gerestaureerde loopgraaf.

Attracties en bezienswaardigheden

Je vindt niet alleen prachtige natuur voor fijn wandelen op de Grebbeberg. Het welbekende Ouwehands dierenpark is er ook gevestigd. Daarnaast kan je bovenop de berg het Militair Ereveld bezoeken. Een indrukwekkende herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Eten, drinken en overnachten

Op de Grebbeberg zijn er een aantal eetgelegenheden. Lekker om te combineren met een bezoek aan de natuur of een andere activiteit. Er zijn drie verschillende restaurants. Dit zijn het pannenkoekenhuis, Wereldpaleis en Magnolia. Magnolia bevindt zich in ’t Paviljoen. Een fraai hotel om lekker te overnachten.


Contactgegevens

Grebbeweg 123
3911 AV Rhenen

Let op: Afhankelijk van je bestemming kan het adres anders zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s