Rhenen centrum

Je vindt in Rhenen centrum vanzelfsprekend het winkelcentrum. Echter, de binnenstad heeft nog veel meer te bieden! Een bruisende plek met een authentieke uitstraling.

Rhenen centrum: stad met historisch karakter

Rhenen centrumRhenen centrum kenmerkt zich door een karakteristieke bouwstijl. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad grotendeels verwoest. Het moest worden herbouwd. Dit leidde tot een nieuw ontwerp gebaseerd op de Delftse School. Het heeft gezorgd voor een gezellige en unieke uitstraling van de binnenstad. Daarnaast staan er verschillende bezienswaardigheden en monumentale gebouwen. Bijvoorbeeld de Cunerakerk, stadsmuur en de Binnenmolen. Unieke gebouwen die de stad nog aantrekkelijker maken. En dan is er nog de langs stromende Nederrijn die het sfeerbeeld afmaakt. Wil je het centrum van Rhenen ontdekken? Er zijn verschillende activiteiten die dit mogelijk maken.

Gezellig winkelen

Het merendeel van alle winkels zijn in Rhenen centrum gevestigd. Je vindt lopend door de Molenstraat en de Herenstraat landelijk bekende winkelketens. Ook zijn er een flink aantal winkels van lokale ondernemers. Je komt hierdoor in de stad een leuke mix van winkels tegen. Kleding, interieur en de dagelijkse benodigdheden zijn er allemaal te vinden. De stad biedt dan ook genoeg om heerlijk te shoppen! Daarnaast kom je elke donderdag (08.00 uur – 12.30 uur) een markt in Rhenen centrum tegen. Dit is op de Frederik van de Paltshof. Kom je met de auto? Lees dan vooral onze tips om gratis te parkeren.

Horeca: lekker eten en drinken

Er zijn meer dan genoeg horecagelegenheden te vinden in Rhenen centrum. Restaurants met terrassen, cafetaria, brasserieën en een ijssalon zorgen ervoor dat je geen trek of dorst hoeft te hebben terwijl je in de binnenstad bent.


Contactgegevens

Frederik van de Paltshof 1
3911 LB Rhenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s