5 Redenen om in de lente Rhenen te bezoeken

De lente is heerlijk in Rhenen. We laten de donkere winterdagen achter ons. Het zonnetje breekt weer door, de natuur komt tot leven en de stad ontwaakt uit de winterslaap. Redenen genoeg om in de lente Rhenen te bezoeken. Wij nemen daarom graag wat fijne tips, activiteiten en evenementen met je door.

De natuur bloeit op

Vogeltjes die fluiten, bloeiende natuur en lekker weer. De lente in Rhenen is een bron van energie! Trek dan ook vooral eens één van de natuurgebieden in. Heerlijk genieten en ontspannen tijdens een mooie wandeling. De gevarieerde natuur van Rhenen stelt je in de lente niet teleur. Heuvelachtige bossen, rivierlandschap of heide, de natuurgebieden hebben elk hun eigen kenmerken. En met een beetje geluk spot je nog wat gave dieren! Rest jou alleen nog de keus welk gebied je als eerst gaat ontdekken.

Vier Koningsdag in Rhenen

Elk jaar op 27 april is het weer zover, Koningsdag! Eén van de gezelligste feesten in Nederland. En dat geldt ook zeker voor Koningsdag in Rhenen. Een dag vol activiteiten, optredens en de markt. Leuk voor jong en oud! In het sfeervolle stadscentrum is het een dag lang feest. En het vaak heerlijke weer in de lente maakt de dag in Rhenen compleet. Dat wil je niet missen. Vergeet vooral niet je oranje kleding aan te trekken!

Reisje langs de Rijn

Voor de bootliefhebbers: vanaf mei kan je weer aanleggen bij de Passantenhaven. Met het fijne lenteweer is het heerlijk om naar Rhenen te varen. Dus kom jij in de lente Rhenen bezoeken via een reisje langs de Nederrijn? Wij zeggen doen! Vanaf de haven loop je zo naar het centrum van de stad.

Herdenking op de Grebbeberg

De lente in Rhenen is ook een moment van herdenking. Op 4 mei herdenkt Nederland alle oorlogsslachtoffers. Ook in Rhenen wordt op 4 mei hierbij stilgestaan. Middels een indrukwekkende herdenkingsplechtigheid bij het Militair Ereveld op de Grebbeberg. Enkele duizenden belangstellenden komen er samen om de ceremonie te beleven. Waarna men om klokslag 20:00 uur twee minuten stilte houdt.

Sportief spektakel: motorcross!

Ronkende motoren en spektakel. Dat kom je op Hemelvaartsdag tegen in recreatiegebied Kwintelooijen. Motorcrossers razen over het circuit met enorme hoogteverschillen. En die hoogteverschillen komen niet veel voor in Nederland. Circuit Kwintelooijen is dan ook voor verschillende toppers één van de favoriete circuits. De hele dag door wordt er gereden. Dus wees er op tijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s