Nationale Molendagen gemeente Rhenen 2019

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 zijn de Nationale Molendagen. Honderden molens in Nederland zetten de deuren voor je open. Ook in de gemeente Rhenen kan je verschillende molens bezoeken. Welke dit zijn in de gemeente Rhenen tijdens de Nationale Molendagen? Lees snel verder en ontmoet de molenaar! Een molen beleef je namelijk pas echt als je binnen bent geweest.

Binnenmolen

De Binnenmolen in Rhenen doet mee tijdens de Nationale Molendag 2019. De welbekende molen in het centrum van de stad. Op zaterdag 11 mei kan je van 10.00 tot 16.00 uur een bezoek brengen. Je hoort van de molenaar uitleg over de historie en werking van de Binnenmolen. De molen is helaas niet maalvaardig, aangezien deze tegenwoordig bewoond is. Bij mooi weer kunnen kinderen op het erf broodjes bakken boven een vuurtje. Op zondag 12 mei kan je geen bezoek brengen.

’t Wissel

Bij molen ’t Wissel in Elst kan je op beide dagen een bezoek brengen. Een verborgen parel in de gemeente Rhenen om tijdens de Nationale Molendagen eens te bekijken. Gelegen langs de uiterwaarden heeft de molen al een flinke historie. De wieken van de korenmolen draaien er al sinds 1855! ’t Wissel kan bij genoeg wind nog steeds op oorspronkelijke wijze malen. De molenaar legt je graag uit hoe dit werkt. Een bezoek aan ’t Wissel is daarom leuk maar ook erg leerzaam!

Ontmoet de molenaar

Welke molen in de gemeente Rhenen ga jij tijdens de Nationale Molendagen bezoeken? Op onze pagina’s over de Binnenmolen en ‘t Wissel vind je het adres. Ontmoet de molenaar en laat je verrassen. Met lekker weer is het heerlijk om een bezoek te combineren met een fiets-, of wandeltocht. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s