Cunerakerk

Cunerakerk Rhenen BeklimmenDe Cunerakerk in Rhenen is hét symbool van de stad. Je krijgt vanaf de 82 meter hoge kerktoren een magistraal uitzicht over de stad en regio. De schitterende laatgotische kerk is één van de mooiste kerken van Nederland. Absoluut een bezichtiging waard.

Geschiedenis

De Cunerakerk in Rhenen dankt haar naam aan de heilige Cunera. Vanwege Cunera was de kerk vanaf de achtste eeuw een bedevaartsoord voor pelgrims. Met de vele inkomsten van de pelgrims is de huidige vorm van de Cunerakerk gebouwd.  Dit was tussen 1400-1475. De bouw van de toren werd in het jaar 1531 afgerond. Sinds de Reformatie in 1580 wordt de Cunerakerk in Rhenen gebruikt als Nederlands Hervormde Kerk.

Eén van de mooiste kerken van Nederland

Je komt met de Cunerakerk in Rhenen één van de mooiste kerken van Nederland tegen. Het versierde en gedetailleerde interieur is behoorlijk indrukwekkend. Je loopt een kerk met imposante uitstraling binnen. In de Cunerakerk staan koorbanken en een priesterzetel uit 1570. De laatgotische kerk heeft daarnaast een uniek pronkstuk in renaissancestijl, namelijk het oksaal. Het is een van de weinige overgebleven oksalen in Nederland.

Cunerakerk beklimmen

Cuneratoren beklimmen

Voor een prachtig uitzicht over Rhenen moet je de Cuneratoren beklimmen. Een gids neemt je mee naar boven over de 298 treden. Onderweg bezoek je verschillende ruimtes en verdiepingen. Eenmaal boven kun je bij goed weer zelfs Utrecht en Nijmegen zien liggen. Je kan de Cuneratoren beklimmen na het kopen van toegangskaarten. Je kunt je aanmelden door langs te gaan bij Stadsmuseum Rhenen. Het beklimmen van de Cuneratoren in Rhenen kost drie euro per persoon.

Cunerakerk bezichtigen

Je kan de Cunerakerk in Rhenen elke zaterdag tussen 10.00 uur – 13.00 uur bezichtigen. Vanaf 26 juni tot 13 september is de Cunerakerk op woensdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur geopend.

Geregeld worden er evenementen in de Cunerakerk Rhenen georganiseerd door o.a. Klassiekaanderijn.


Contactgegevens

Kerkplein 1
3911 LE Rhenen
cunerakerk.nl

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ans schreef:

    CuneraKERK kan wel bezichtigd, niet beklommen!, worden tijdens de zomeropenstelling of op afspraak met het CuneraGILDE. De CuneraTOREN kan beklommen worden. Daarvoor informeren bij VVV/Stadsmuseum Rhenen

    Liked by 1 persoon

  2. Peter schreef:

    Mooie kerk met een nog mooiere gerenoveerde toren. Zeker een bezoek en beklimming waard.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s