Happen en trappen Rhenen

“Genieten langs de Grebbelinie” is het thema van Happen en trappen in Rhenen. De lekkerste fietstocht die een mooie fietstocht combineert met eten bij verschillende restaurants. Een afwisselende route met schitterende uitzichten, bijzondere natuur en hellingen van de Utrechtse Heuvelrug. 61 kilometer lang genieten!

Meer informatie

Heerlijk fietsen en lekker eten

De fietstocht start in Wageningen met een kop koffie en gebak. In Wageningen werd in 1945 de vrede getekend tussen Duitsland en Nederland. Daarna was Nederland officieel bevrijd. Vanaf Wageningen gaat het happen en trappen richting Rhenen. Je fietst langs de riviernatuur van de Nederrijn. Door deze te volgen arriveer je bij het begin van de Utrechtse Heuvelrug: de Grebbeberg.

De Grebbeberg had een hoofdrol tijdens de inval van Duitsland in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog richtte Duitsland zich op de berg voor een doorbraak. Het Militair Ereveld bovenop de berg houdt deze herinnering levend. Indrukwekkend om te zien. Je fietst vanaf de Grebbeberg naar het volgende restaurant van happen en trappen Rhenen. Bij de Koning van Denemarken staat wat smakelijks te wachten.

Daarna gaat de fietstocht verder langs de Utrechtse Heuvelrug naar de volgende stop in Leersum. Vervolgens vertrek je naar Veenendaal voor het hoofdgerecht om daarna te eindigen bij het startpunt.

Fietsverhuur

Je kan bij het startpunt van de fietstocht fietsen huren. Dit is niet bij het arrangement van happen en trappen Rhenen – Genieten langs de Grebbelinie inbegrepen.