Tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Rhenen

Op zoek naar tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Rhenen? Blijf dan vooral lezen! We hebben een aantal van de interessantste voor je op een rijtje gezet.

Ouwehands dierenpark

Laat je verassen door de vele diersoorten in Ouwehands dierenpark. Bewonder de panda’s in Pandasia, leef je uit in RavotAapia en hoor wat Bamboo Bill je te vertellen heeft. Ouwehands dierenpark doet er alles aan om je bewondering voor de natuur te stimuleren. Deze populaire activiteit in Rhenen staat garant voor een dag vol vermaak. Een dag met veel dierbare ontmoetingen. Geschikt voor de hele familie.

Cunerakerk

Tips Activiteiten bezienswaardigheden Rhenen De Cunerakerk is niet te missen in het authentieke centrum van Rhenen. De 82 meter hoge toren is gezichtsbepalend voor de stad aan de Rijn. Je bezoek aan Rhenen is dan ook eigenlijk niet compleet zonder de kerk gezien te hebben. Je kunt deze bezienswaardigheid in Rhenen op zaterdag van binnen bezichtigen. Tevens zijn er regelmatig beklimmingen van de toren. Een leuke activiteit die je een adembenemend uitzicht over het centrum en de omgeving oplevert. In de zomerperiode zijn er meer bezoek mogelijkheden. Tip: combineer een bezoek aan de Cunerakerk met een wandeling door het prachtige centrum.

Militair Ereveld Grebbeberg

Als je van historische activiteiten houdt is dit een must-do. Met de inval van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog brak er een veldslag uit op de Grebbeberg. Deze herinnering is altijd levend gehouden. Ter nagedachtenis ligt bovenop de Grebbeberg het Militair Ereveld. Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Rhenen waar ruim 800 militairen liggen begraven. Je wordt in het daarbij horende informatiecentrum meegenomen in de “Slag om de Grebbeberg”. Het Militair Ereveld is een nationale herdenkingsplaats. Ieder jaar op 4 mei worden de gevallen militairen herdacht. Een indrukwekkende en veel bezochte activiteit in Rhenen.

Stadsmuseum Rhenen

Leuke dingen om te doen in RhenenGelegen in het Oude Raadhuis is Stadsmuseum Rhenen absoluut een bezoek waard. Deze leuke activiteit in Rhenen is je kans om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Je maakt kennis met de legende van Cunera. De beschermheilige van de stad. Daarnaast zie je bijzondere historische vondsten en een mooie kunstcollectie. Allemaal gericht op de historie van Rhenen. We kunnen een hoop verklappen, maar het is natuurlijk leuker om het zelf te ontdekken!

Grebbelinie

Een andere herinnering aan de Tweede Wereldoorlog is de Grebbelinie. Dit was de verdedigingslinie van Nederland. Je vindt in en rond de bossen van de Grebbeberg restanten van verschillende loopgraven en kazematten. Je kunt je hier volledig inleven hoe het was om een soldaat te zijn. Gelukkig vliegen er nu geen kogels langs je oren! De verschillende restanten liggen op wandelafstand van elkaar. Tip: download voor deze activiteit in Rhenen de app “Slag om de Grebbeberg”. Dan hoor je alle indrukwekkende bijbehorende verhalen.

Leuke dingen om te doen in Rhenen

Naast deze vijf leuke activiteiten en bezienswaardigheden is er natuurlijk nog veel meer te doen. Je vindt dit in het overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden in Rhenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s