Natuurliefhebbers dagje uit natuurJe zult verrast zijn als je ziet wat Rhenen natuurliefhebbers te bieden heeft. Mooie bossen, meerdere natuurgebieden en de Nederrijn kenmerken het unieke landschap. Start hier met je ontdekkingstocht voor een dagje uit in de natuur van Rhenen. We hebben het misschien wel over de mooiste natuur van Nederland!

Natuurlijk waterlandschap

Het waterlandschap rond Rhenen biedt alles voor natuurliefhebbers om de unieke natuur van Nederland te ontdekken. De natuurgebieden Palmerswaard en de Blauwe Kamer zijn prachtige oeverreservaten. Vol met zeldzame flora en fauna. Heerlijk om doorheen te wandelen en vogels en andere dieren te spotten! Je kunt de Blauwe Kamer ook ontdekken vanaf de Nederrijn met een vaarexcursie. Daarnaast stroomt de Grift door de binnenvelden van Rhenen. Het is mogelijk om er een kanotocht te maken. Het waterlandschap van Rhenen biedt meer dan genoeg voor een dagje uit in de natuur. Natuur in Nederland waar natuurliefhebbers hun hart ophalen.

Mooiste bossen: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Je vindt in en rond Rhenen de mooiste bossen van Nederland. De bossen rond Rhenen zijn namelijk onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het park dat zich met 100 km2 uitstrekt over de provincie Utrecht. Vooral het mooie bos op de Grebbeberg is fantastisch voor een dagje uit in de natuur. Heerlijk wandelen! Je hebt door hoogteverschillen van ruim vijftig meter spectaculaire uitzichten over de Nederrijn. Daarnaast liggen verschillende restanten van de Grebbelinie verscholen in de bossen. Lijkt dat je wat om te zien? Combineer dan vooral jouw dagje uit in de natuur met het Militair Ereveld Grebbeberg.

Ook Plantage Willem III is een aanrader. Een glooiend gebied langs de flank van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je loopt door grasland, heide en bos. Alles in één voor jouw dagje uit in de natuur! Je raakt er niet uitgekeken. Grote grazers, damherten en allerlei andere dieren komen er in grote getale voor. Een stukje mooi natuur in Nederland om te wildspotten voor natuurliefhebbers.

Sportief dagje uit in de natuur

Ga je liever voor een sportief dagje uit in de natuur van Rhenen? Dan zijn de Stadsbossen en Kwintelooijen de natuur waar je als natuurliefhebber moet zijn. Naast lekker wandelen kan je hier ook mountainbiken. De goed onderhouden mountainbikeroutes staan garant voor vermaak. Je vindt in dit mooie stukje natuur van Nederland ook een trimbaan. Een mooie plek midden het bos om je uit te leven!

Heb je een keuze kunnen maken voor jouw dagje uit in de natuur? Hopelijk ben je het met ons eens dat je bij de mooiste natuur van Nederland bent. Je kan natuurlijk ook meerdere dagen in Rhenen blijven. Bekijk dan de mogelijkheden om te overnachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s