Wat neem je mee voor een weekend weg in Nederland?

Ben jij al helemaal klaar voor je weekendje weg in Nederland? Of je nou naar Rhenen gaat of een andere plaats, een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom hebben wij een checklist gemaakt met wat je mee neemt voor een weekend weg. Er staan handige tips tussen. Niet alles in huis? Geen probleem. Alle onderstreepte woorden kan je direct online bestellen als je erop klikt. Lekker makkelijk! Jij gaat in ieder geval een top (mini) vakantie tegemoet!

Persoonlijke documenten

Je moet je altijd kunnen identificeren. Je persoonlijke documenten zijn dan ook belangrijk voor een weekend weg in Nederland. Daarnaast heb je vast bij een hotel, vakantiepark, bungalow, B&B of camping gereserveerd. Denk dan ook aan je reserveringsbevestiging.

 • Portemonnee
  • Paspoort of identiteitskaart
  • Rijbewijs
  • Bankpas
  • Contant geld
  • Zorgverzekeringspas, eventueel medisch paspoort
 • Reserveringsbevestiging

Praktisch

Een aantal spullen zijn altijd handig om bij je te hebben. Ook als je op een mini-break gaat. Wanneer je op reis bent, kun je dit altijd nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan een powerbank. Dan kan je jouw smartphone elk moment opladen. Je gebruikt je telefoon tijdens een weekendje weg vaak onregelmatig. Er is lang niet altijd een stopcontact in de buurt.

Verzorging

Ook tijdens een vakantie wil je goed voor jezelf zorgen. Jouw toilettas kan maar beter goed gevuld zijn. Ook voor een weekend weg of midweek neem je al meer mee dan je denkt. Verwacht je lekker weer? Denk dan ook aan zonnebrand en insectenwerende middelen.

Kleding

Tijdens een weekend weg in Nederland neem je natuurlijk graag leuke kleding mee. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Check altijd even de voorspelling van het weer. Mis je nog wat of zoek je wat nieuws? Kijk vooral eens bij Zalando voor een leuk shirt, trui of broek. Wie weet zie je net hét kledingstuk om mee te nemen. Dan kan die gelijk in je koffer!

 • Sokken
 • Ondergoed
 • Shirts
 • Broeken
 • Vest of trui
 • Pyjama
 • (Regen)jas
 • Tas voor de vuile was
 • Zonnebril
 • Horloge
 • Eventueel zwemkleding

Vervoer

Ga je op vakantie met de auto of het openbaar vervoer? Controleer of je de vereiste documenten bij je hebt. Of dat er voldoende saldo op je chipkaart staat. Het zou vervelend zijn als je daardoor de trein of bus mist.

 • Auto
 • Openbaar vervoer
  • (Opgeladen) OV-chipkaart

Klaar voor je weekend weg in Nederland?

Met deze lijst en tips ben je klaar voor jouw weekend weg in Nederland. Tenminste, als je natuurlijk alles hebt ingepakt. Mis je toch nog wat in deze lijst? Laat het ons weten door een reactie onderaan deze pagina. Dan zorgen we er samen voor dat iedereen de juiste spullen inpakt voor een vakantie, midweek of mini-break.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s