Op zoek naar tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Rhenen? Blijf dan vooral lezen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Er is genoeg te doen voor een gezellig dagje uit, leuk weekend weg of een fijne vakantie. Veel plezier!

Ouwehands dierenpark

Laat je verassen door de dieren in Ouwehands dierenpark. Sta neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang-oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Ga op avontuur in Gorilla Adventure of bekijk de bijzondere nevelpanters en de Afrikaanse olifanten. Een dag met veel dierbare ontmoetingen. Geschikt voor de hele familie.

Cunerakerk

Tips Activiteiten bezienswaardigheden Rhenen

De Cunerakerk is niet te missen in het authentieke centrum van Rhenen. De 82 meter hoge toren is gezichtsbepalend voor de stad aan de Rijn. Je bezoek aan Rhenen is dan ook eigenlijk niet compleet zonder de kerk gezien te hebben. Je kunt deze bezienswaardigheid in Rhenen op zaterdag van binnen bezichtigen. Tevens zijn er regelmatig beklimmingen van de toren. Een leuke activiteit die je een adembenemend uitzicht over het centrum en de omgeving oplevert. In de zomerperiode zijn er meer bezoek mogelijkheden. Tip: combineer een bezoek aan de Cunerakerk met een wandeling door het prachtige centrum.

Militair Ereveld Grebbeberg

Als je van historische activiteiten houdt is dit een must-do. Met de inval van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog brak er een veldslag uit op de Grebbeberg. Deze herinnering is altijd levend gehouden. Ter nagedachtenis ligt bovenop de Grebbeberg het Militair Ereveld. Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Rhenen waar ruim 800 militairen liggen begraven. Je wordt in het daarbij horende informatiecentrum meegenomen in de “Slag om de Grebbeberg”. Het Militair Ereveld is een nationale herdenkingsplaats. Ieder jaar op 4 mei worden de gevallen militairen herdacht. Een indrukwekkende en veel bezochte activiteit in Rhenen.

Stadsmuseum Rhenen

Gelegen in het Oude Raadhuis is Stadsmuseum Rhenen absoluut een bezoek waard. Deze leuke activiteit in Rhenen is je kans om de geschiedenis van de stad te ontdekken. Je maakt kennis met de legende van Cunera. De beschermheilige van de stad. Daarnaast zie je bijzondere historische vondsten en een mooie kunstcollectie. Allemaal gericht op de historie van Rhenen. We kunnen een hoop verklappen, maar het is natuurlijk leuker om het zelf te ontdekken!

Grebbelinie

Een andere herinnering aan de Tweede Wereldoorlog is de Grebbelinie. Dit was de verdedigingslinie van Nederland. Je vindt in en rond de bossen van de Grebbeberg restanten van verschillende loopgraven en kazematten. Je kunt je hier volledig inleven hoe het was om een soldaat te zijn. Gelukkig vliegen er nu geen kogels langs je oren! De verschillende restanten liggen op wandelafstand van elkaar.

Leuke dingen om te doen in Rhenen

Naast deze vijf leuke activiteiten en bezienswaardigheden is er natuurlijk nog veel meer te doen. Wat is er dan nog meer leuk in Rhenen? Je vindt dit in het overzicht van alle activiteiten en bezienswaardigheden in Rhenen.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.

2 reacties op ‘Tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Rhenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s