Musea in Rhenen en omgeving

Er zijn verschillende musea in Rhenen en omgeving. Het Spoorwegmuseum, Nijntje museum en Openluchtmuseum zijn bekende voorbeelden. Maar er zijn er nog zo veel meer. Door de centrale ligging van Rhenen tussen Arnhem en Utrecht, is een groot aantal musea dichtbij. Lees hieronder onze favoriete musea in Rhenen en omgeving.

Musea in Rhenen

Stadsmuseum Rhenen

Musea Rhenen

Adres: Markt 20, 3911 LJ Rhenen

Je kan in Rhenen het Stadsmuseum bezoeken. De beste plek om een beter beeld van de geschiedenis van stad te krijgen. Je maakt kennis met het verhaal van de heilige Cunera en ontdekt Rhenen aan de hand van archeologische vondsten. Daarnaast hoor en zie je hoe Rhenen zich heeft ontwikkeld tot de stad die het vandaag de dag is. Een mooi en leerzaam museum in Rhenen.

Meer informatie

Musea in de omgeving van Rhenen

Spoorwegmuseum

Adres: Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht

Je ontdekt bij het Spoorwegmuseum de wereld van de trein. Een levensecht station, theater, attracties, wisselende tentoonstellingen en natuurlijk treinen zorgen voor een dag vol vermaak. Voor zowel jong als oud. Het Spoorwegmuseum is niet voor niets één van de populairste musea in de omgeving van Rhenen. Een ontdekkingsreis waar je leert hoe de trein de wereld heeft veranderd.

Meer informatie

Nederlands Openluchtmuseum

Adres: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Een leuk museum in de omgeving van Rhenen, waarover je nog lang napraat. Omdat het zo gezellig was. Maar óók omdat je er iets van hebt opgestoken. Dat ervaar je in het Nederlands Openluchtmuseum. Hier wandel je samen door de geschiedenis van ons land. Je geniet van versgebakken poffertjes uit een klassieke kraam. Maakt een ritje in een historische tram. De één herkent z’n jeugd in de huisjes uit de jaren 70. Terwijl de ander zich verbaast over het leven in oorlogstijd. En heb je vragen, dan knoop je een praatje aan met één van onze vele medewerkers. Zij vertellen je graag over gewoontes en gebruiken uit andere tijden.

Meer informatie

Nijntje Museum

Museum omgeving rhenen

Adres: Agnietenstraat 2, 3512 XB Utrecht

Het nijntje museum, hét museum voor peuters en kleuters. Fantastisch voor jonge gezinnen. Het nijntje museum bestaat uit tien themaruimten. Allemaal geïnspireerd op de bekende boeken van Dick Bruna. Het huis van nijntje, de dierentuin en de dokter zijn een paar voorbeelden. Het is de wereld in het klein. Je kinderen zijn even echt in het leven van nijntje. Het is daarmee voor jonge gezinnen een leuk museum in de omgeving van Rhenen.

Meer informatie

Museum Catharijneconvent

Adres: Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht (foto: Marco Sweering)

Op zoek naar een kunstmuseum in de omgeving van Rhenen? Dan is Museum Catharijneconvent wat voor jou. Het museum heeft een indrukwekkende collectie uit de Middeleeuwen en latere periodes. Je ziet een schitterende schatkamer, religieuze voorwerpen en unieke Middeleeuwse meesterwerken. Museum Catharijneconvent zit in een eeuwenoud klooster in het middeleeuwse centrum van Utrecht. Genieten voor liefhebbers van kunst en geschiedenis.

Meer informatie

Nog meer musea

Er zijn nog veel meer musea in de omgeving van Rhenen. Bijvoorbeeld het Centraal Museum en het Grebbelinie Informatiecentrum. Binnenkort vind je per streek in de omgeving van Rhenen een overzicht van alle musea. Dan weet jij welke musea er in die omgeving van Rhenen te bezoeken zijn.