Kastelen en buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug

Tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staan indrukwekkende kastelen en buitenplaatsen. Eeuwenoude locaties met een rijke historie op prachtig gelegen plekken. Ben je in Rhenen en wil je even terug in de tijd? Bezoek dan vooral een buitenplaats of kasteel op de Utrechtse Heuvelrug. De geschiedenis van sommige locaties gaat zelfs terug naar de middeleeuwen. Terwijl het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan.

Welke kastelen zijn er op de Utrechtse Heuvelrug?

De kastelen op de Utrechtse Heuvelrug zijn indrukwekkend. De plekken waar vroeger ridders, jonkvrouwen en koningen leefden. Verschillende kastelen zijn inmiddels landelijk bekend en worden veel bezocht. Daarnaast zijn er de buitenplaatsen. Prachtige landhuizen die vanaf eind 16e eeuw werden gebouwd door rijke stedelingen. Zij gebruikten dit vaak als zomerverblijf. Je kunt je vast voorstellen dat dit daarom schitterende landhuizen met tuinen zijn.

Een aantal van de buitenplaatsen en kastelen op de Utrechtse Heuvelrug zijn geopend voor bezoekers. Bekijk van tevoren altijd even de openingstijden! De volgende buitenplaatsen en kastelen zijn geopend voor bezoek:

  1. Kasteel Amerongen
  2. Kasteel Duurstede
  3. Slot Zeist
  4. Kasteel Renswoude
  5. Paleis Soestdijk
  6. Kasteel Groeneveld
  7. Huis Doorn

Daarnaast is er het grootste kasteel van Nederland Kasteel de Haar. Hoewel dit kasteel buiten de Utrechtse Heuvelrug valt, is het absoluut een vermelding waard. Het luxueuze kasteel met prachtige kasteeltuin ligt in het Utrechtse dorpje Haarzuilens. Je rijdt in drie kwartier vanaf Rhenen naar het kasteel.

Mooiste kastelen van Utrecht ontdekken

Welk kasteel op de Utrechtse Heuvelrug ga jij ontdekken? De mooie kastelen in de regio Utrecht zijn absoluut een bezoek waard. De historische locaties in combinatie met de heuvelachtige natuur zijn bijzonder. Vanaf Rhenen zijn de kastelen makkelijk bereikbaar. Daarnaast staan er ook enkele kastelen aan de Gelderse zijde van Rhenen. Ook die zijn de moeite waard om te bezoeken!

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten:

De pagina bevat affiliate links.