Er zijn maar weinig kleine steden in Nederland die zoveel te bieden hebben als Rhenen. Of je nou een natuurliefhebber, fan van historie, fijnproever van lekker eten of gewoon een verkenner van Nederlandse plaatsen bent, deze knusse stad in het midden van Nederland heeft het allemaal in haar eigen stijl. Drie dagen in Rhenen geeft je genoeg tijd om van alles wat te ontdekken.

Als bezoeker van Rhenen is alles nieuw en kan het een karwei zijn om precies te bepalen hoe je het meest aan je trip gaat halen. Helemaal als je er een midweek of lang weekend verblijft. Als insiders van Rhenen geven we je daarom graag tips!

We bieden je hieronder een gids voor dit stadje aan de Nederrijn. Waar te overnachten, wat te eten, wat te doen en waar te gaan. Tijdens de drie dagen in Rhenen, ervaar je (kort) alle kenmerken van de plaats. Genoeg inspiratie voor een midweek of lang weekend in Rhenen.

Waar overnachten in Rhenen

Wil je weten waar je kunt verblijven? Wij hebben de mogelijkheden om te overnachten in Rhenen in kaart gebracht. Variërend van een hotel of een vakantiehuisje tot een bed & breakfast. Klik in de kaart op de symbolen en lees meer informatie.

Dag 1 in Rhenen

Na ontspannen te zijn opgestaan is het tijd om je drie dagen in Rhenen te beginnen. Dit knusse stadje aan de Nederrijn heeft een karakteristiek stadscentrum. Je zult dit pas echt goed herkennen wanneer je een bezoek hebt gebracht aan Stadsmuseum Rhenen. Midden in de binnenstad wordt hier alles verteld of de historie van de stad. Waarom moest Rhenen worden herbouwd in de Tweede Wereldoorlog? Wie was Cunera? Zo maar twee vragen waar het museum antwoord op geeft. Het is een leuke manier om met deze kennis straks deze plaats te ontdekken.

In het stadscentrum staan meerdere historische monumenten. Een stadswandeling is dan ook een goed idee. Je komt langs de Cuneratoren, Binnenmolen en ontdekt de bouwstijl van de Delftse school waarin de binnenstad is gebouwd. Regelmatig is de Cuneratoren te beklimmen en de kerk te bezichtigen. Een aanrader als dit mogelijk tijdens jouw drie dagen in Rhenen. Ontdek ook vooral de lokale winkels. Misschien kom je nog wat unieke items tegen! Jij vermaakt je deze middag wel.

Heb je na het avondeten nog zin in een avondwandeling? Natuurgebied Palmerswaard ligt naast het stadscentrum. Een gebied langs de Nederrijn met een echt rivierlandschap. Tot zonsondergang mag je er wandelen. De gemarkeerde wandelroute maakt het makkelijk om te dit gebied te ontdekken.

Waar eten in Rhenen op dag 1

Zowel voor lunch als diner zijn er in het centrum van de stad genoeg restaurants om lekker te eten. Bekijk het overzicht van restaurants in Rhenen centrum om eetgelegenheden naar jouw smaak te vinden.

Extra tip: In het midden van het centrum staat IJssalon Martino. Met uitzondering van de wintermaanden kan je er heerlijke ijsjes halen.

Dag 2 in Rhenen

Rhenen heeft mooie natuur en een indrukwekkend militair verleden. Jouw drie dagen in Rhenen zijn niet compleet zonde dit te ontdekken. Je doet dit op en rond de Grebbeberg met het Militair Ereveld Grebbeberg als startpunt. Dit is de oudste militaire begraafplaats van Nederland. Het houdt de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend. Het is een indrukwekkend gezicht om een bezoek te brengen aan deze nationale herdenkingsplaats. Bij het informatiecentrum ontdek je de hoofdrol die Rhenen vervulde tijdens de Duitse inval aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf het Ereveld starten twee gemarkeerde wandelroutes door de bossen van Rhenen. Trek dan ook de wandelschoenen aan en ga op pad! De routes zijn allebei ongeveer vier kilometer lang en lopen door de natuurgebieden Laarsenberg en Grebbeberg. Je kunt ze goed combineren waardoor je acht kilometer kunt wandelen. Wil je liever kiezen tussen één van de twee wandelroutes? Kies dan voor wandelroute Grebbeberg wanneer je schitterende uitzichten wilt zien. Kies voor wandelroute Laarsenberg als je een gerestaureerde loopgraaf wilt zien of met een hond wilt lopen. De natuur is in ieder geval in beide gebieden mooi!

Waar in Rhenen eten op dag 2

Er zijn een aantal restaurants op de Grebbeberg. Bekijk het door ons gemaakte overzicht van restaurants op de Grebbeberg om de voor jou perfecte keus te maken.

Dag 3 in Rhenen

Je had voorafgaand aan je bezoek vast al opgemerkt dat in Rhenen één van de bekendste dierenparken binnen Nederland staat. Ouwehands dierenpark bezoeken is een aanrader tijdens jouw drie dagen in Rhenen. Het dierenpark is voor elk gezelschap leuk. Met het bewonderen van de reuzenpanda’s als hoogtepunt. Het is namelijk de enigste dierentuin in Nederland waar deze bijzondere dieren verblijven. In Ouwehands Dierenpark leer je meer over het natuurlijke leefgebied van de dieren, de bedreiging van wilde soortgenoten en wat jij kunt doen om hen te beschermen. De vele dieren zoals Afrikaanse olifanten, ijsberen, gorilla’s en nevelpanters in combinatie met de vele speelmogelijkheden maken het een compleet dagje uit!

Waar eten in Rhenen op dag 3

In Ouwehands dierenpark zijn meerdere mogelijkheden om te eten. Het is dan ook goed mogelijk om in het park een lekkere lunch te bestellen. Ben je nog op zoek naar een restaurant voor de avond? Dan raden we je aan om opnieuw naar het centrum te gaan. Er zitten genoeg restaurants die je verwennen met heerlijke gerechten.

Drie dagen Rhenen: lekkere midweek of weekend weg

Met de hierboven beschreven gids ontdek je in drie dagen alle verschillende kanten die Rhenen te bieden heeft. Jouw midweek of weekend weg is dan ook goed besteed. Heb je tijd over of wil je toch een dag anders indelen? Rhenen heeft nog veel meer te bieden. Rhenen en haar omgeving biedt allerlei mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Of bekijk een overzicht van natuurgebieden of attracties en bezienswaardigheden in Rhenen. Daar vind je meer dan genoeg inspiratie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s