Wandelen met de hond op de Utrechtse Heuvelrug

Wandelen met de hond op de Utrechtse Heuvelrug is genieten. Door de bossen lopen veel wandelpaden. Klaar om ontdekt te worden tijdens een mooie boswandeling met de trouwe viervoeter. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Met de hond wandelen op de Utrechtse Heuvelrug kan er dan ook uitstekend. Lees snel verder voor een aantal leuke wandelroutes.

Wandelen met hond op de Utrechtse Heuvelrug

Je mag op meerdere plekken wandelen met de hond op de Utrechtse Heuvelrug. Onder andere in het Baarnse Bos, het Zeisterbos en de Laarsenberg is dit toegestaan. Hier zijn gebieden waar de hond los mag lopen. Ook bij Doorn en Amerongen zijn honden toegestaan. Lees wel altijd goed de borden bij de natuurgebieden. Deze geven vaak aan of de hond moet worden aangelijnd. In een aantal natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug is het verboden om te wandelen met de hond:

 • Grebbeberg
 • Blauwe Kamer
 • Plantage Willem III
 • Landgoed de Paltz
 • Vliegbasis Soesterberg
 • Begrazingsgebied Heidestein

Wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug

Je kan over veel wandelroutes wandelen met de hond op de Utrechtse Heuvelrug. Op een aantal plekken kan de viervoeter los lopen. Even lekker alle energie eruit! Op sommige plekken zijn hiervoor speciale losloopgebieden. Bij andere gebieden mag de hond wel (gedeeltelijk) los lopen. Allemaal in de bosrijke natuur. Perfect om lekker te wandelen met de hond op de Utrechtse Heuvelrug. Je vindt hieronder een selectie van wandelroutes:

 • Hoog en Laag 6 km (Amerongen): hond mag onder appel gedeeltelijk los lopen.
 • Laarsenberg 4,5 km (Rhenen): hond mag onder appel gedeeltelijk los lopen.
 • Vijver 5 km (Baarn): hond moet aangelijnd lopen.
 • Rondje Helenaheuvel 1,8 km (Doorn): hond moet aangelijnd lopen. Aan het eind van de wandelroute is een losloopgebied.
 • Zeisterbos 6 of 12 km (Zeist): hond mag onder appel loslopen.

Zoals je ziet mogen bij meerdere wandelroutes de honden op een deel van de wandeling los. Bekijk daarom altijd de kaart en bordjes bij het terrein. Daarnaast moet de hond altijd onder appel zijn. Dit betekent dat de hond goed luistert en terug komt naar zijn baas als hij roept.

Is er een wijziging geweest die wij niet hebben opgemerkt? Reageer dan vooral onder dit artikel zodat we het kunnen aanpassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s