Wandelen met de hond in Rhenen

Lekker wandelen met de hond in Rhenen. Doordat de stad is omgeven door natuurgebieden doen mensen dit graag. Waar moet je op letten als je met de viervoeter op pad gaat? Hieronder vind je de belangrijkste informatie.

Wandelen met hond in Rhenen

Je mag op een aantal plekken wandelen met de hond in Rhenen. De gebieden Laarsenberg en Stadsbossen zijn toegankelijk voor honden. Daar mogen ze (gedeeltelijk) los lopen. Ze moeten dan wel onder appèl zijn. Dit betekent dat de honden in de buurt van het baasje blijven en goed luisteren naar zijn commando’s. Lees altijd goed de borden bij de twee natuurgebieden. Ze geven aan waar de hond moet worden aangelijnd.

In een aantal natuurgebieden van Rhenen is het verboden om te wandelen met de hond. Hier leven veel beschermde dier- en plantensoorten. Daarnaast is het voor de hond niet veilig. Er leven namelijk grote dieren zoals Konikpaarden en Galloway runderen. Het gaat hierbij om de volgende gebieden:

  • Grebbeberg
  • Palmerswaard
  • Blauwe Kamer
  • Kwintelooijen
  • Plantage Willem III

Wandelroutes

Veel inwoners kennen de bossen van Rhenen goed. Als je niet zo bekend bent, is het handig als je een wandelroute kan volgen. Zo kan je alsnog lekker wandelen met de hond in Rhenen. Je vindt hieronder de wandelroutes.

Op de Laarsenberg loopt een wandelroute met een lengte van 4,5 km. Een levendig bos aan de noordelijke zijde van de Grebbeberg. De hond kan een groot deel van de wandeling los lopen. Langs de akkers en de rand van het bos moet de viervoeter aangelijnd zijn. Dit is om de akkervogels te beschermen. Het is een mooie plek om te wandelen met de hond in Rhenen.

In de Stadsbossen ligt een relatief klein losloopgebied. Dit gebied bevindt zich tussen de wegen Nieuwe Veenendaalseweg, Reumersweg en Autoweg. Er zijn geen wandelroutes. Echter, door het relatief kleine gebied kan je er moeilijk verdwalen. Als je zigzagt door het bos, heb je in ongeveer een half uurtje een ronde gemaakt. Indien je met de auto komt, kan je aan het eind van de Reumersweg parkeren. Je bent dan gelijk aan de rand van het bos.

De natuurgebieden in Rhenen zijn onderdeel van de Utrechtse Heuvelrug. Eén van de grootste bosgebieden van Nederland. Hier zijn ook mogelijkheden om te wandelen met de hond. Mooie plekken in de omgeving van Rhenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s