Wanneer het donker wordt, veranderd Ouwehands Dierenpark in een Magic Forest. Kunstenaars uit China werkten maandenlang aan de handgemaakte lichtkunstwerken. Samen met entertainment en horeca brengt het lichtspektakel de dierentuin in magische sferen.

Op uitnodiging van Ouwehands Dierenpark (aff.) bezocht ik Light Nights Magic Forest. Je leest mijn ervaringen. Aan het eind van dit artikel vind je de praktische informatie.

(aff.)

Magic forest in Ouwehands Dierenpark

Een wandelroute door het dierenpark leidt langs het Magic Forest. Pijlen wijzen je de weg. Bij de ingang staan al de eerste Chinese lichtkunstwerken. Sierlijke lelies en een mooie poort zorgen voor een stralende entree. Het geeft gelijk een goede indruk van wat er te wachten staat.

Een lint van lichtobjecten leidt ons door het park. Zoals vlinders, versierde bomen, een bewegend nijlpaard en meer. Prachtig! De meeste dieren in het park laten zich lastig zien in het donker. Maar de lichtkunstwerken maken dat meer dan goed. De panda’s zijn wel te bewonderen. In het binnenverblijf knaagde Fan Xing ongestoord aan zijn bamboe.

Aan de jonge gasten is goed gedacht. Want naast de lichtkunstwerken is er ook entertainment. We werden verwelkomd door animatie en zagen twee danseressen in RavotAapia. Daarnaast gaf men op meerdere plekken uitleg over de dieren en is er de familietheatershow Magie in het Bos. Voor gezinnen met jonge kinderen maakt dit het uitje extra leuk.

Er is zo veel te zien dat het beschrijven van alle kunstwerken te ver gaat. Mijn favoriet is “a sky full of stars”. Een volledig verlichte lange boog waar je echt door een sterrenhemel loopt. Mooie plek voor een fotomoment! Ik heb genoten van het lichtspektakel. Het Magic Forest in Ouwehands Dierenpark zorgt voor een magisch mooie avond.

Magic Forest bezoeken

Het Magic Forest is t/m 5 maart 2022 te bezoeken. Reserveer online een kaartje voor Light Nights in Ouwehands Dierenpark en je kunt het lichtspektakel vanaf 17.30 uur ontdekken.

(aff.)

  • Light Nights ticket vanaf 10 jaar – €18,00
  • Light Nights ticket van 3 t/m 9 jaar – €15,50
  • Light Nights ticket t/m 2 jaar – Gratis

Wil je graag langs de dieren en daarna Light Night bewonderen? Dan zijn er combinatietickets. Je kunt dan vanaf 15.00 uur de dierentuin in.

Overnachten in Rhenen

Light Nights combineren met een overnachting in Rhenen? Ontdek de hotelsvakantieparkencampings en B&B’s. Of bekijk gelijk één van de leuke verblijven hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt of koopt via VisitRhenen. Ouwehands Dierenpark sponsorde tickets voor Light Nights. De pagina bevat affiliate links.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s