Heuvelachtige bossen, levendige uiterwaarden en de langsstromende Nederrijn. Voor wie houdt van prachtige natuur en wandelen is Rhenen op de Utrechtse Heuvelrug een prachtige plek. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Tevoetonline.nl nomineerde de gemeente Rhenen als ‘Wandelgemeente van het jaar 2022‘. Stem jij Rhenen naar de overwinning?

Meer weten over het stemmen? Kijk onderaan dit artikel voor meer informatie.

Wandelroutes in Rhenen

Nieuwsgierig naar mooie wandelingen in Rhenen? Ter inspiratie deel ik hieronder drie wandelroutes. Of bekijk het overzicht op VisitRhenen voor alle wandelroutes in Rhenen. Want van lange wandeltochten tot korte rondjes, in Rhenen kan je alle kanten op. Veel wandelplezier!

Trage tocht Kwintelooijen

Voor de verkiezing liep tevoetonline.nl Trage Tocht Kwintelooijen. Deze wandelroute hoort dan ook thuis in deze lijst. De wandeling van 14 km gaat langs Kwintelooijen en Plantage Willem III. Twee parels van natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug. De natuur tijdens de wandeling is afwisselend: heuvels, bos, heide en glooiende dalen. Je loopt de route met een wandelgids.

Wandelroute Blauwe Kamer

Ontdek het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer. In het levendige rivierlandschap bepaalt de langs stromende Nederrijn het tempo. De wisselde waterstanden laten het gebied er telkens weer anders uit zien. De Blauwe Kamer is daardoor een paradijs voor vogels. Je ervaart met de gemarkeerde wandelroute Blauwe Kamer (3 km) hoe mooi de Nederlandse riviernatuur is. Tip: breng ook een bezoek aan de vogelkijkhut in het gebied!

Wandelroute Grebbeberg

De gemarkeerde wandelroute Grebbeberg (4 km) is misschien wel de populairste route van Rhenen in dit lijstje. De boswandeling loopt over de heuvelachtige Grebbeberg. Als eindpunt van de Utrechtse Heuvelrug levert het mooie vergezichten op. Je kijkt vanaf de 52 meter hoge berg uit over de Nederrijn en de Betuwe. Geen wonder dat deze route zo populair is!

Stem Rhenen naar de overwinning

Tot en met 10 april kan je stemmen op Rhenen als wandelgemeente van het jaar 2022. Om het stemmen veilig en eerlijk te laten verlopen is het nodig om je vooraf te registreren. Zodra je ingelogd bent, breng je jouw stem uit in het groene vakje. Je gegevens worden niet verhandeld en/of gedeeld met derden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s