Fietsen in Rhenen is heerlijk. Het trappen over de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug wordt beloond door de mooiste natuur landschappen. En er is meer te ontdekken op de fiets vanaf Rhenen. De vele fietsroutes nemen je mee langs het water, kastelen en door de bossen. Stap op de fiets en geniet van deze mooie omgeving. Wij helpen je graag op weg!

Ontdek fietsroutes in Rhenen

Van tochten voor een fietsvakantie tot een fiets huren en er een rondje mee fietsen, in Rhenen zijn er fietsroutes voor elke fietser. Hieronder beschrijven we de verschillende thema’s en landschappen om doorheen te fietsen. Met een voorbeeld fietsroute.

Fietsen door bossen

Vrijwel elk seizoen van het jaar is het lekker fietsen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Bijvoorbeeld in de zomer onder een verkoelend bladerdek of in de herfst terwijl de bladeren unieke kleuren krijgen. De fietsroutes door het bos op de Utrechtse Heuvelrug lopen langs heuvelachtige paden en mooie natuur. Een leuke tocht wanneer je wilt fietsen vanaf Rhenen.

Fietsen met weidse uitzichten

Fietsen is genieten, helemaal als je door mooie weidse landschappen trekt. Maak kennis met de Binnenvelden en fiets vanaf Rhenen door het bijzondere agrarisch cultuurlandschap. Mooie vergezichten, weidevogels en het kronkelende Valleikanaal zorgen voor een leuke fietsroute. Met een uitstapje over de Rijndijk en door de Veluwse bossen is er ook nog afwisseling. Genieten maar!

Fietsen langs statige buitenplaatsen

De Utrechtse Heuvelrug staat bekent om de kastelen en buitenplaatsen. Jaren geleden was het een populaire plek onder welgestelde lieden voor de bouw van hun buitenhuis, kasteel of landgoed. Maak kennis met deze unieke bouwwerken op de fiets. Een fietsroute vanaf Rhenen leid je langs landgoed Scherpenzeel en kasteel Renswoude. In combinatie met de afwisselende natuur, is het een mooie fietsroute.

Fietsen met mooie beklimmingen

Daag je jezelf graag uit op de fiets? Dan is het wat voor jou om te klimmen en dalen in en rond Rhenen. De heuvels van de Utrechtse Heuvelrug zijn er een mooie gelegenheid voor. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Grebbeberg. Een populaire plek voor wielrenners die fietsen in Rhenen. Beklim de hellingspercentages en klim naar de top. Daarna rol je weer lekker naar beneden.

Fietsen langs water

Fietsen in Rhenen langs het water heeft genoeg ingrediënten voor een leuke fietsroute. Mooie riviernatuur, langsvarende boten op water en kleine slootjes. Vanaf Rhenen fiets je langs de Nederrijn de Betuwe in. Heerlijk fietsen over dijken en fietspaden. Vaak is het lekker vlak. Al zal je ongetwijfeld ook de wind ervaren. Daarbij zijn de verschillende mogelijkheden voor het oversteken van de Nederrijn met de pont leuke tussendoortjes.

Fietsen rondom het bedevaartsoord

De legende van de heilige Cunera maakte van Rhenen een bedevaartsoord. Stap op de fiets in Rhenen en ontdek delen van de middeleeuwse pelgrimsroute. Maar ook andere grafheuvels en -velden worden gepasseerd. In combinatie met de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en gezellige dorpjes, is het lekker fietsen. Extra tip: beklim de tweede trap bij het fietsen langs de Grebbeberg. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht!

Fietsen en overnachten

Wil je blijven overnachten in Rhenen? Op VisitRhenen vind je de opties voor het boeken van een hotel, B&B en vakantiehuisje.