In Rhenen is vissen goed mogelijk. De langs stromende Nederrijn en het Valleikanaal bieden volop plek om de vishengel uit te gooien. In combinatie met de mooie riviernatuur is het een mooi visgebied. Daarbij zijn er vele zoetwatervissen in het water te vinden. De kans is dan ook groot dat je dobber onder water word getrokken. Waar ga jij de vissen aan de haak slaan?

Waar mag ik vissen in Rhenen?

Je vindt hieronder een overzicht van de plekken waar je mag vissen in Rhenen. Daarnaast vind je aan het eind van dit artikel waar je dag- en weekkaarten kunt kopen. Deze heb je nodig om in Rhenen te mogen vissen.

Vissen in de Nederrijn

Rivier de Nederrijn is niet te missen als je in Rhenen bent. Ze stroomt langs de hele zuidelijke grens van de gemeente. Er zijn veel kansen om langs de rivier te vissen in Rhenen. De kribben, kade en oevers zijn vrijwel overal toegankelijk. Vissers mogen er de hengel uitgooien wanneer zij een VISpas, dagkaart of weekkaart hebben.

Er is wel een uitzondering. Vanaf de ingang van de Grift tot de eerste krib na de Rijnbrug ligt een wedstrijdparcour. Op dit gedeelte geldt de VISpas niet. Je hebt daarvoor een dagkaart, weekkaart of lidmaatschap bij de visvereniging uit Rhenen nodig. Dit gebied is in de visplanner aangegeven.

Vissen in de Grift (Valleikanaal)

Je vindt onderaan de Grebbeberg de Grebbesluis. Dit is het startpunt van het Valleikanaal. Dat ook wel de Grift wordt genoemd. Het Valleikanaal is veertig kilometer lang en loopt vanaf Rhenen tot Amersfoort. Vanaf de Grebbeberg trekt het water door de binnenvelden van Rhenen. Ten opzichte van de Nederrijn is het Valleikanaal smaller. Daarbij is er genoeg vis in het water aanwezig. Het is dan ook prachtig vissen in dit stukje Rhenen. Je mag in het Valleikanaal vissen wanneer je een geldige VISpas hebt.

Vissen in de Buitengrift

Vanaf de andere kant van de Grebbesluis loopt de Buitengrift naar de Nederrijn. Hier mogen alleen leden van de plaatselijke visvereniging vissen. Ook met een dag- of weekkaart is dit niet toegestaan. Dit komt doordat de Buitengrift door beschermd natuurgebied loopt. Als je wilt vissen in Rhenen, bieden het Valleikanaal en de Nederrijn je de mogelijkheid. Gelukkig zijn daar meer dan genoeg prachtige plekken!

Zoetwatervissen aan de haak slaan

In de wateren van Rhenen zitten allerlei zoetwatervissen. Bekende soorten zoals de Voorn en Karper leven er graag. Daarnaast kan je ook roofvissen aan de haak slaan zoals de Snoek en Baars. Als je op roofvissen vist, is een goede uitrusting belangrijk. Je leest bij Deroofvisser.com tips om deze vissen te kunnen vangen. Een aanrader!

Let op: een Snoek moet na de vangst onmiddellijk levend in hetzelfde water worden teruggezet.

VISpas, dagkaart of weekkaart kopen

Je bestelt de VISpas gemakkelijk online. Met deze pas mag je een jaar lang vissen in 85% van alle wateren in Nederland. Dag- en weekvergunningen zijn verkrijgbaar bij Hertog Hengelsport, Molenstraat 8 in Rhenen.

Ben je van plan om te overnachten in Rhenen? Bekijk onze overzichten voor een verblijf in een hotel, B&B of vakantiehuisje.