Je kunt uitstekend vogels kijken in Rhenen. De prachtige natuurgebieden die bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug horen werken als een magneet op tientallen vogelsoorten. Daarbij is Rhenen extra populair voor vogels door de combinatie van uiterwaarden en bossen. Vooral in de natuurgebieden waar de Nederrijn vrij spel heeft, zijn er veel verschillende vogelsoorten die er leven en nestelen om eieren uit te broeden. Vogelliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.

Vogels kijken in de uiterwaarden

Vogels kijken in de uiterwaarden van Rhenen is genieten. In deze natuurgebieden heeft de Nederrijn vrij spel. Het zorgt voor een afwisseling van hoog- en laag water. Met name rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer is daardoor een paradijs voor vogels. Vogelsoorten zoals de lepelaar, ijsvogel, aalscholver en visarend worden er gezien. Er lopen gemarkeerde wandelroutes door het gebied. Daarnaast staat er een vogelkijkhut. Het andere natuurgebied is Palmerswaard. Door de vele plassen en rijke begroeiing is Palmerswaard een mooi broedgebied voor rivier- en moerasvogels. Ook door dit gebied loopt een wandelroute.

Vogels kijken in het bos

Pak je verrekijker en ga naar het bos! In de bossen van Rhenen kan je naar allerlei vogels kijken. En natuurlijk luisteren naar de zangvogels. Er is een rijk vogelleven in de natuurgebieden. Variërend van bekende vogelsoorten zoals de boomklever en spechten tot vogels waarvoor je een dosis geluk nodig hebt. Bijvoorbeeld de bosuil. Bij de natuurgebieden Grebbeberg, Laarsenberg en Stadsbossen kan je mooie boswandelingen maken. Je vindt bij de gebieden Kwintelooijen en Plantage Willem III ook meer open terrein. Dus neem de verrekijker mee, maak je klaar voor een mooie wandeling en geniet van de vogels om je heen.

Vogelkijkhutten

Kijk op vogelkijkhut.nl voor vogelkijkhutten in Rhenen. Je vindt er informatie over de toegankelijkheid van elk kijkpunt. Daarbij staan ook de waarnemingen vermeld. Daardoor heb je altijd een actueel beeld over de aanwezige vogelsoorten. Dan ga je goed voorbereid vogels kijken in Rhenen.