Heb je interesse in kunst en historie? Dan is Stadsmuseum Rhenen zeker een bezoek waard. Een inspirerend museum in Rhenen waar geschiedenis en cultuur samenkomen. Je krijgt nergens een beter beeld van de geschiedenis van de stad Rhenen.

  • Museum Rhenen

Hét museum over Rhenen

Stadsmuseum Rhenen is een aanrader als je het verleden van de stad wil leren kennen. Je ontdekt in het museum de unieke archeologische vondsten uit de Rhenense bodem. Daarnaast wordt er stil gestaan bij de legende van de Heilige Cunera. De beschermheilige die een grote rol heeft gespeeld in de historie van Rhenen. Een mooie kans om het verhaal te leren kennen!

Rhenen en Rembrandt van Rijn

Rhenen is door de eeuwen heen voor veel kunstenaars een fascinerende plek geweest. Tussen de kunstenaars bevonden zich enkele beroemde meesters. Rembrandt van Rijn en Aelbert Cuyp zijn hier voorbeelden van. Het museum in Rhenen besteedt hier aandacht aan. Een collectie die de stad en omgeving van toen en nu laten zien. Daarnaast kun je bij Stadsmuseum Rhenen een kunstcollectie bekijken. De aanwezige kunststukken zijn van de zeventiende eeuw tot de dag van nu. Filmpjes, foto’s en een virtuele route door de stad maken de presentatie extra afwisselend.

Gevestigd op een unieke locatie

Je vindt Stadsmuseum Rhenen in het Oude Raadhuis. Een prachtig gebouw dat midden in het oude centrum staat. Het rijksmonument is één van de mooiste gebouwen van Rhenen. In het Oude Raadhuis zaten sinds de middeleeuwen al het stadsbestuur en de rechtbank van de stad. Je waant je echt even terug in de tijd. In het gebouw vind je naast het Stadsmuseum Rhenen ook de VVV en het Museumcafé.

Openingstijden

Het museum in Rhenen is geopend vanaf dinsdag t/m zaterdag. Je kunt deze dagen Stadsmuseum Rhenen bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Je vindt bij het museum ook het Museumcafé.

Op vertoon van de Museumkaart is Stadsmuseum Rhenen gratis toegankelijk.


Contactgegevens

Markt 20
3911 LJ Rhenen
www.stadsmuseumrhenen.nl
info@stadsmuseumrhenen.nl
0317 612 077