De Betuwe is de streek van het landleven. De fruittuin van Nederland ligt centraal in het land. Met prachtige boomgaarden, landschappen en pittoreske dorpen. Ga jij deze streek in de omgeving van Rhenen verkennen? Hieronder lees je wat de Betuwe te bieden heeft.

De Betuwe is meer dan de welbekende fruitbomen. Er zijn in deze regio allerlei mogelijkheden om jezelf een weekend of vakantie lang te vermaken. Je kunt er prachtig fietsen, bezienswaardigheden bezoeken en tot rust komen. Wanneer je in Rhenen de Rijnbrug oversteekt, rijd je gelijk de Betuwe binnen. Rhenen is daarom een mooie verblijfplaats als je deze karakteristieke streek wilt ontdekken.

Boomgaarden en kronkelende rivieren

De Betuwe is altijd mooi, en in het voorjaar extra bijzonder. De fruitboomgaarden spelen de hoofdrol in het landschap. Wanneer in de lente de bloesem in alle appel-, peren- en kersenbomen komt, is dit een lust voor het oog. En er is meer. De Betuwe is ingeklemd door de rivieren Nederrijn, Waal en Lek. Daarnaast stroomt de Linge dwars door deze streek. Het levert natuur op waarbij uiterwaarden, slingerende dijken en weilandse vergezichten elkaar afwisselen. De Betuwe is dan ook een streek waarbij de natuur elk seizoen een bezoek waard is.

Op pad in de Betuwe

Je kan in de Betuwe allerlei activiteiten ondernemen. Ontdek de omgeving met één van de fietsroutes. Je zult achter elkaar de mooie plekjes tegenkomen. Of bezoek historische locaties zoals Slot Loevestein. Daarnaast zijn er genoeg binnen activiteiten in de Betuwe. Musea zoals het Nationaal Glasmuseum en Flipje, het welbekende fruitmannetje, ontvangen je graag. Tijdens een weekend weg of vakantie heeft deze streek genoeg te bieden.

Karakteristieke dorpen

De Betuwe bestaat uit karakteristieke dorpen en steden. De streek ligt ingeklemd tussen rivieren in de provincie Gelderland. Daarbij bestaat het uit de delen Tielerwaard, Over-Betuwe en Neder-Betuwe. De Neder-Betuwe grenst aan de Nederrijn met Rhenen. Je ontdekt er een landelijk gebied met fruitteelt, boomkwekerijen en dorpen zoals Kesteren, Dodewaard, Ochten en Opheusden. De dorpen hebben een pittoreske en karakteristieke uitstraling. Ben je op zoek naar meer stadse sferen? Breng dan vooral eens een bezoek aan Tiel en Culemborg.

Overnachten

Vanaf Rhenen hoef je alleen de Rijnbrug over te steken om de Betuwe in te gaan. Een ideaal vertrekpunt want je bent dan ook gelijk bij de Utrechtse Heuvelrug. Zo kan je alle kanten op. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Rhenen. Daarnaast kan je vanzelfsprekend ook overnachten in de Betuwe. Je komt er tot rust in de landelijke en ontspannen sfeer. Er zijn allerlei hotels, campings en bed and breakfasts.