De leukste plaatsen van de Utrechtse Heuvelrug ontdekken? De dorpen en steden op de Heuvelrug zijn levendig en tegelijk een oase van rust. Perfect voor een dagje uit, weekend weg of vakantie. Als inwoner van deze streek deel ik graag mijn favoriete plaatsen met je. Laat je inspireren en kom het zelf beleven.

Welke plaatsen liggen op de Utrechtse Heuvelrug?

Laat ik je eerst vertellen welke plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug liggen. Vaak wordt de streek rond het Nationaal Park bedoeld. Gebieden met de status Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug liggen in de gemeenten Rhenen, Zeist, Leusden en Woudenberg. Ook natuurgebieden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug horen bij het Nationaal Park. In deze gemeente liggen de dorpen Amerongen, Doorn, Leersum, Maarn en Driebergen-Rijsenburg.

Top 3 leuke plaatsen van de Utrechtse Heuvelrug

Ik maakte een top 3 met mijn favoriete plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug. Je leest wat deze dorpen en steden bijzonder maakt. Inspiratie genoeg voor een bezoek, weekend weg of vakantie!

1. Rhenen

Als inwoner van Rhenen is dit mijn favoriete plaats op de Utrechtse Heuvelrug. Door de heuvelachtige bossen en langs de Nederrijn lopen tientallen kilometers aan fietstochten en wandelroutes. Rhenen heeft een grote militaire geschiedenis. Onder andere het Militair Ereveld Grebbeberg is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Het stadscentrum is gebouwd volgens de Delftse stijl. Met de 82 meter hoge Cuneratoren als symbool van de stad. En dan is er natuurlijk nog Ouwehands Dierenpark.

Overnachten in Rhenen (aff.)

2. Amerongen

Fotograaf: Michiel Verbeek

Het pittoreske dorp Amerongen hoort thuis in mijn top 3. Het oude dorpscentrum heeft met Kasteel Amerongen een prachtige blikvanger. Het maakt van deze leuke plaats op de Utrechtse Heuvelrug een sfeervol dorp. Amerongen straalt geschiedenis uit! Het dorp ligt tussen de bossen en de uiterwaarden van de Rijn. Door de Bovenpolder en het Amerongse bos lopen meerdere wandelroutes. Amerongen is een pareltje op de Heuvelrug.

Overnachten in Amerongen (aff.)

3. Doorn

Fotograaf: Dirkjankraan

Doorn is een favoriete plek voor natuurliefhebbers. De leuke plaats ligt midden op de Utrechtse Heuvelrug. Door bosgebied Kaapse Bossen lopen wandelroutes langs beukenlanen, stuifzand, heide en uitkijktoren De Kaap. Een toren met uitzicht over de Utrechtse heuvelrug. Rondom de bossen liggen meerdere landgoederen. Zoals Huis Doorn en Landgoed Zonheuvel. In Doorn vind je ook het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. De grootste bomentuin van Nederland. Voor de natuur ben je in Doorn op de juiste plek.

Overnachten in Doorn (aff.)

Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug

Nog even verder kijken tussen de hotels, B&B’s en vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug? Je vindt op VisitRhenen het overzicht met alle mogelijkheden voor overnachten in Rhenen. Wat mij betreft de leukste plaats van de Utrechtse Heuvelrug.

Deze pagina bevat affiliate links. Ik ontvang een kleine vergoeding wanneer je boekt via VisitRhenen. Zonder dat je extra betaald.