Fietsvakantie op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Je ontdekt met een fietsvakantie op de Utrechtse Heuvelrug dichtbij huis een hele andere wereld. Beleef de pracht van de heuvelachtige natuur op een actieve manier en leer de historische dorpen en steden kennen. Je wordt verrast dankzij het afwisselende landschap met bossen, open weilanden, rivierlandschappen en gezellige stadjes. Daarbij is Rhenen een ideaal vertrekpunt om dit te ontdekken.

Met de fiets over de Utrechtse Heuvelrug

Heb je zin in een actieve vakantie in Nederland met geweldige natuur? Dan is een fietsvakantie op de Utrechtse Heuvelrug wat je zoekt. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is, na de Veluwe, het grootste bosgebied van Nederland. Het heuvelachtige terrein is daarmee een favoriete plek van veel actievelingen en liefhebbers van de natuur. Daarbij is er ook een unieke mix met culturele bezienswaardigheden. Vele kastelen, buitenplaatsen en dorpen zijn het bezoeken waard. Een fietsvakantie op de Utrechtse Heuvelrug is een ideale manier om dit te ontdekken.

Vanaf Rhenen lopen een aantal prachtige fietsroutes door dit prachtige gebied. Onderweg ontdek je de bossen en kom je langs leuke bezienswaardigheden en kleine dorpjes. Ideaal als je tijdens het fietsen even wilt pauzeren of lunchen. Daarbij stroomt direct langs Rhenen de Nederrijn. Voor de afwisseling is dan ook een aanrader om dit schitterende rivierlandschap te ontdekken. Bekijk hieronder drie voorbeeldroutes voor jouw fietsvakantie op de Utrechtse Heuvelrug. Welke fietspaden ga jij als eerst ontdekken?

Fietsen rondom Rhenen

Deze route neemt je mee door de weelderige groene bossen rondom Rhenen over delen van het pad van de middeleeuwse pelgrimsroute.

Voel je vrij op de Heuvelrug

Deze mooie fietstocht staat in het teken van de vrijheid, maar ook in het teken van de oorlogsgeschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug.

Fietsvakantie Rhenen

Vanuit Rhenen langs de Rijn

Maak kennis met de pareltjes van de Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe en ontdek op eigen houtje de mooie natuur, de historie en de recreatieve voorzieningen in dit bijzondere gebied.

Genieten van een fietsvakantie in Rhenen

Kies voor Rhenen als overnachtingsplek om je fietsvakantie op de Utrechtse Heuvelrug door te brengen. Het gezellige stadscentrum straalt met haar authentieke Delftse bouwstijl. Daarbij is de imposante Cuneratoren de parel van de binnenstad. De 82 meter hoge toren is een unieke bezienswaardigheid. En na een dag fietsen, neem je er heerlijk plaats bij op een terras bij één van de culinaire restaurants. Ook buiten het centrum is er genoeg te beleven. Een bekende publiekstrekker is Ouwehands Dierenpark. Maar ook het militair verleden is duidelijk zichtbaar met bijvoorbeeld het Militair Ereveld Grebbeberg. En vanzelfsprekend zijn er meerdere natuurgebieden van de Utrechtse Heuvelrug. De tientallen kilometers aan wandelroutes zijn het ontdekken waard. Bekijk hieronder de mogelijkheden om te overnachten in Rhenen.

Hotel 't Paviljoen

Hotel ’t Paviljoen

Sfeervol overnachten op de Grebbeberg bij ’t Paviljoen. Dit vier-sterren hotel in Rhenen zorgt voor een heerlijk verblijf.

Vakantiepark Rhenen Thijmse Berg

Vakantiepark Thijmse Berg

Op vakantiepark De Thijmse Berg beleef je een zorgeloze tijd. Geniet van een fijne vakantie midden in de bossen van Rhenen.

Bed Breakfast Weids

B&B Weids

De luxe Bed and Breakfast Weids ligt op de Utrechtse Heuvelrug en heeft een fantastisch uitzicht over de Neder-Rijn.