Gelderse Vallei

Laat je verassen door de Gelderse Vallei. In de omgeving van Rhenen ligt deze regio tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Het weidse landschap en de leuke dorpen en steden ontvangen je graag. Lekker op pad in de Gelderse Vallei. Lees verder wat er te beleven is in deze streek.

De Gelderse Vallei is een mooie streek. Voor een dagje uit, weekend weg of vakantie kan je jezelf er uitstekend vermaken. De omgeving leent zich voor mooie wandel- en fietsroutes, historische locaties en leuke dorpen en steden. Het langsstromende Valleikanaal bij Rhenen is het startpunt van de Gelderse Vallei. Rhenen is daarom een ideaal vertrekpunt voor het verkennen van deze regio.

De pracht van weilanden

In de Gelderse Vallei kom je weidse panorama’s tegen. Er is dan ook vooral landbouw te vinden in dit gebied. Voor weidevogels is het daardoor een populaire plek om te broeden. Het landelijke landschap is het ontdekken waard. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. In het verleden bestond deze streek uit blauwgraslanden. Drassige hooilanden waar de natuur volledig zijn gang kon gaan. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde dit in voornamelijk landbouw. Toch zijn er nog steeds stroken beschermd blauwgrasland en zijn er verschillende initiatieven om dit te herstellen.

Ontdek de Gelderse Vallei

Door de omgeving van de Gelderse Vallei kan je er heerlijk fietsen en wandelen. Het weidse landschap is een mooi terrein om op die manier te ontdekken. Daarnaast zijn er meer dan genoeg activiteiten en bezienswaardigheden in deze streek. Ontdek historische locaties zoals de Grebbelinie of de Pyramide van Austerlitz. Of ga lekker winkelen in één van de gezellige steden die deze regio rijk is.

Historische dorpen en levendige steden

De Gelderse Vallei kan in drie delen worden gesplitst: Eemvallei, Noordelijke vallei en Zuidelijke vallei. De Zuidelijke vallei grenst langs het Valleikanaal met Rhenen. In dit deel zijn allerlei leuke plaatsen gevestigd. Historische en rustieke dorpen zoals Renswoude, Woudenberg en Bennekom. Maar ook levendige steden zoals Veenendaal, Ede en studentenstad Wageningen. Leuke steden om te gaan winkelen of een gezellig bezoek aan het theater te brengen. Kortom, voor een dagje uit, weekend weg of vakantie kan je er alle kanten op!

Overnachten

Vanaf Rhenen heb je gemakkelijk toegang tot de Gelderse Vallei. Rhenen is daarmee een mooie verblijfplaats. Vanaf de stad kan je namelijk ook de Utrechtse Heuvelrug en Betuwe ontdekken. Ideaal om de verschillende streken van midden Nederland te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Rhenen. Daarnaast biedt de Gelderse Vallei ook mogelijkheden om te overnachten. De dorpen en steden ontvangen je graag. Er zijn allerlei hotels, campings en bed and breakfasts.