Wil je met de boot Rhenen bezoeken? Dan is de Passantenhaven van Rhenen de perfecte aanlegplek. Je wandelt vanaf de Passantenhaven zo het centrum in.

Kleine maar fijne haven van Rhenen

De haven van Rhenen telt ongeveer dertig aanlegplaatsen. Deze is geopend vanaf mei t/m november. In de andere maanden is de haven gesloten. Het is mogelijk om in de haven te overnachten. Hiervoor dien je een euro per strekkende meter boot te betalen. Na 18.00 uur kunt u dit betalen bij restaurant Moeke (havenmeester).

Het startpunt van uw bezoek

De haven van Rhenen ligt vlakbij het centrum. Na ongeveer vijf minuten wandelen, loop je het gezellige centrum in. De leuke winkels en restaurants heten je daar van harte welkom. Naast de winkels en restaurants in het centrum kent de stad nog veel meer. Vanaf de haven van Rhenen kun je bijvoorbeeld direct natuurgebied Palmerswaard inlopen. Of je kunt een bezoek brengen aan de Cunerakerk. De Passantenhaven is een mooie plek om je bezoek aan de stad te beginnen. Wat je ook maar wilt gaan doen.

Handige weetjes over de Passantenhaven

De Passantenhaven van Rhenen ligt langs de Nederrijn. Hou daarom tijdens het aanleggen rekening met mogelijke golfslag. Dit kan komen door langskomende (beroeps)vaart. Pas op voor verwarring tussen de Passantenhaven en de loswal van Rhenen. De loswal is alleen bestemd voor binnenvaartschepen. De Passantenhaven en loswal liggen ongeveer tweehonderd meter bij elkaar vandaan.


Contactgegevens

Veerweg
3911 TN Rhenen
0317 616 161 (havenmeester)