Leuke plaatsen in Nederland met de trein bezoeken?

Wil je leuke plaatsen in Nederland met de trein bezoeken? Denk eens aan Rhenen. Het in de provincie Utrecht gelegen stadje aan de Rijn. Een plaats met grote publiekstrekkers, historisch verleden, gezellig centrum en veel natuur. Als je van plan bent om leuke plaatsen in Nederland met de trein te bezoeken, mag je Rhenen eigenlijk niet missen!

leuke plaatsen in Nederland met de trein

Ontdek wat Rhenen te bieden heeft

We vertellen je graag waarom een bezoek aan Rhenen de moeite waard is. Er zijn namelijk een hoop leuke plaatsen in Nederland met de trein te bezoeken. Het bijzondere aan Rhenen is dat je er alle kanten op kunt. We hebben daarom hieronder de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet.

1. De grote publiekstrekkers

Rhenen kent enkele grote publiekstrekkers. De meest bekende is Ouwehands Dierenpark. Het enige dierenpark in Nederland waar je panda’s kunt bekijken. De vele dieren staan garant voor een dag vermaak. Daarnaast kent Rhenen een groot militair verleden. Tijdens de inval van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog is hier het zwaarst gevochten. Bovenop de Grebbeberg ligt het indrukwekkende Militair Ereveld. Eén van de oudste militaire begraafplaatsen in Nederland. Hier is ook een informatiecentrum aanwezig.

2. Het knusse centrum met historische waarde

Je kunt ook kiezen om het historische en gezellige centrum te bezoeken. Het is gebouwd volgens de Delftse school. Met als grote blikvanger: de Cunerakerk. Je kunt lekker eten en drinken bij één van de gezellige restaurants. Of de winkels binnen lopen en het centrum afstruinen langs de molen. Rond het centrum staan nog op sommige plekken delen van de stadsmuur. De stadswandeling is een leuke manier om de straatjes rond de Cunerakerk te verkennen.

3. Lekker de natuur in

Rhenen hoort ook zeker op je lijstje als je leuke plaatsen in Nederland met de trein wilt bezoeken vol natuur. Lekker wandelen! Verschillende natuurgebieden zorgen voor een prachtige omgeving. Je wandelt vanaf het treinstation gemakkelijk de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in. Daarbij is ook riviernatuurlandschap volop terug te zien in de omgeving. Mocht je nou meer van fietsen houden dan wandelen. Ook dan is Rhenen een mooi vertrekpunt.

Een relaxte en mooie treinreis

De reis met de trein naar Rhenen is gemakkelijk. Vanaf station Utrecht Centraal sprint je zonder over te stappen naar Rhenen toe. Daarbij trek je onderweg regelmatig langs bossen, weilanden en natuur. Een mooie reis naar deze leuke plaats in Nederland met de trein. Heerlijk!

Voor ons is er geen discussie meer nodig. Maar hebben we jou enthousiast gemaakt? Hoort Rhenen bij de te bezoeken leuke plaatsen in Nederland met de trein? Tot snel!