Molendagen gemeente Rhenen 2019

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 zijn de Nationale Molendagen. Honderden molens in Nederland zetten de deuren voor je open. Ook in de gemeente Rhenen kan je verschillende molens bezoeken. Welke molens in de gemeente Rhenen tijdens de Nationale Molendagen? Lees snel verder en ontmoet de molenaar! Een molen beleef je namelijk pas echt als je binnen bent geweest.

Binnenmolen

De Binnenmolen in Rhenen doet mee tijdens de nationale molendagen 2019. Op zaterdag kan je van 10.00 tot 16.00 uur een bezoek brengen. Je hoort van de molenaar uitleg over de historie en werking van de Binnenmolen. De molen is helaas niet maalvaardig, aangezien deze tegenwoordig bewoond is. Bij mooi weer kunnen kinderen op het erf broodjes bakken boven een vuurtje. Op zondag kan je geen bezoek brengen.

’t Wissel

Bij molen ’t Wissel kan je op beide dagen langs gaan. Deze molen in de gemeente Rhenen is tijdens de Nationale Molendagen ook leuk om te bezoeken. Gelegen in Elst draaien de wieken van de korenmolen er al sinds 1855!

Ontmoet de molenaar

Sinds het jaar 1974 worden de Nationale Molendagen gehouden. Een mooie kans om de molenaar te ontmoeten. Ben jij erbij dit jaar?