Plaatsen in de gemeente Rhenen

De gemeente Rhenen ligt midden in Nederland. Rhenen, Elst en Achterberg zijn de plaatsen binnen de gemeente. Ik vertel je graag meer over elke plaats.

Rhenen

Rhenen is de “hoofdplaats” van de gemeente. Ongeveer driekwart van de ruim 20.000 inwoners van de gemeente wonen er. In de knusse stad hangt dan ook een levendige sfeer. Je vindt er populaire attracties zoals Ouwehands Dierenpark, Militair Ereveld Grebbeberg en de Cuneratoren. Maar ook leuke winkels, goede restaurants en een interessant museum. De stad heeft veel te bieden en de natuur is nooit ver weg.

Elst (Utrecht)

Het westelijke dorp naast Rhenen is Elst. Niet te verwarren met de gelijknamige plaats in de provincie Gelderland. Het is rustig gelegen en omringd door natuur. Elst stond vroeger bekend om de tabaksplantage en steenfabriek. De tabakschuren en de schoorsteen van de fabriek zijn nog steeds zichtbaar in het landschap. Met andere monumenten zoals molen ‘t Wissel, gezellige restaurants en mooie overnachtingsmogelijkheden is het een leuke verblijfplaats.

Achterberg

Achterberg ligt in het noorden van de gemeente Rhenen. Het is het kleinste dorp van de drie plaatsen. In en rond het dorp heerst de sfeer van het platteland. Omgeven door akkers, binnenvelden en boerderijen heb je er dan ook mooie weidse vergezichten. Heerlijk rustgevend. Terwijl de enkele winkels, supermarkt en een café zorgen voor gezellige reuring in het dorp.