Achterberg

Achterberg is een dorp in de gemeente Rhenen. De hechte kern van het dorp bestaat uit zo’n 1000 inwoners. Een plek waar je kan genieten van de rust en de weidse omgeving. Ik vertel je graag wat Achterberg voor mij kenmerkt.

Klein en fijn Achterberg

Achterberg is het kleinste drop in de gemeente Rhenen. Toch is het dorp een mooie plek. Er heerst de sfeer van het platteland. Verschillende boerderijen, hechte gemeenschap en omgeving met weilanden zijn typerend voor het dorp. Er is een kleine dorpskern met de benodigde winkels. Daarnaast staan er meerdere kerken in het dorp. Het is leuk om Achterberg en de omgeving met de fiets te verkennen.

Het Binnenveld

Een typisch voorbeeld van het agrarisch cultuurlandschap rond Achterberg is het Binnenveld. Het gebied is alleen toegankelijk voor wandelaars, fietsers, agrarisch verkeer en vergunninghouders. Weilanden en maisakkers wisselen elkaar af met rijen knotbomen. Daarbij stroomt het kabbelende Valleikanaal door de weidse natuur. Boeren bewerken er hun grond, melken de koeien en houden vee. Vanaf Achterberg is dit dan ook een mooi gebied om wandelend of met de fiets te ontdekken. Daarnaast zijn Laarsenberg en Grebbeberg dichtbij gelegen natuurgebieden.

Overnachten

Overnachten in Achterberg? Dat kan! Je slaapt ontspannen bij de leuke adressen voor overnachten in Achterberg. Lekker voor een weekendje weg of een vakantie. Er is in de gemeente Rhenen genoeg te ontdekken. Achterberg is dan ook een mooie uitvalsbasis.