Achterberg

Achterberg is een klein en fijn dorp in de gemeente Rhenen. De hechte kern van het dorp bestaat uit zo’n 1000 inwoners. Een plek waar je kan genieten van de rust en de weidse omgeving. We vertellen je graag meer over Achterberg. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Klein en fijn Achterberg

Achterberg is het kleinste drop in de gemeente Rhenen. Toch is het zeker een bezoek waard. In het dorp heerst de sfeer van het platteland. Verschillende boerderijen, omliggende weilanden een een hechte gemeenschap zijn typerend voor het dorp. In de dorpskern zorgen de benodigde winkels, het café en kerken voor de reuring. Het is leuk om Achterberg met de fiets te verkennen. Zo heb je alle tijd om het dorp en de omgeving in je op te nemen.

Het Binnenveld

Een typisch voorbeeld van het agrarisch cultuurlandschap rond Achterberg is het Binnenveld. Het gebied is alleen toegankelijk voor wandelaars, fietsers, agrarisch verkeer en vergunninghouders. Weilanden en maisakkers wisselen elkaar af met rijen knotbomen. Daarbij stroomt het kabbelende Valleikanaal door de weidse natuur. Boeren bewerken er hun grond, melken er de koeien en houden er vee. Vanaf Achterberg is dit dan ook een mooi gebied om wandelend of met de fiets te ontdekken. Daarnaast zijn Laarsenberg en Grebbeberg dichtbij gelegen natuurgebieden.

Overnachten

Overnachten in Achterberg? Dat kan! Je slaapt ontspannen bij de leuke adressen voor overnachten in Achterberg. Lekker voor een weekendje weg of een vakantie. Er is in de gemeente Rhenen immers genoeg te ontdekken. Achterberg is dan ook een mooie uitvalsbasis.