Rhenen

Rhenen is de grootste plaats van de gemeente. De knusse stad langs de Nederrijn heeft veel te bieden. Met gezellig stadscentrum, natuur van de Utrechtse Heuvelrug, populaire attracties en bezienswaardigheden, heeft Rhenen veel te bieden. Je leest hieronder wat je allemaal kunt gaan ontdekken.

Gezellig stadscentrum

Ruim driekwart van alle inwoners van de gemeente Rhenen wonen in de gelijknamige stad. Een gezellig stadscentrum mag dan ook niet ontbreken. De leuke winkels, stadsmuseum, culinaire restaurants en karakteristieke uitstraling zorgen hiervoor. Maak dan ook vooral een stadswandeling door het knusse centrum. Gebouwd in de stijl van de Delftse school. Daarnaast zijn monumentale gebouwen zoals de Binnenmolen, het Oude Raadhuis en de 82 meter hoge Cuneratoren mooie bezienswaardigheden. Wist je dat je de Cuneratoren kunt beklimmen? Boven heb je een fantastisch uitzicht.

Natuur van Rhenen

Rhenen is omringd door natuur. Tientallen kilometers aan wandelpaden en mogelijkheden om te fietsen laten je dit beleven. De bosgebieden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug strekken zich uit tot in Rhenen. Het is een aanrader voor natuurliefhebbers om de natuurgebieden in dit heuvelachtige landschap te ontdekken. Daarnaast is er bijzondere riviernatuur in de Blauwe Kamer en Palmerswaard. De Nederrijn zorgt in deze natuurgebieden voor afwisseling van hoog en laag water. De rivieroeverreservaten zijn hierdoor een paradijs voor vele vogels en andere diersoorten.

Van alles te doen

In Rhenen is van alles te doen. Misschien wel de bekendste attractie is Ouwehands Dierenpark. Daarnaast is het militair verleden rond Rhenen het ontdekken waard. Het Militair Ereveld Grebbeberg en verschillende restanten van de Tweede Wereldoorlog zijn indrukwekkende bezienswaardigheden. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk. Bekijk daarom vooral het overzicht voor alle opties. Meer dan genoeg voor een dagje uit, weekend weg of vakantie.

Overnachten in Rhenen

Wil je overnachten in Rhenen? Ontdek dan mijn overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder: