Wil je overnachten op de Utrechtse Heuvelrug? Het gebied is met zijn karakteristieke dorpen en bosrijke natuur een fijne streek om te vertoeven. Ik vertel je over de populaire plaatsen en overnachtingsplekken. Zo vind je jouw fijnste plek om te overnachten op de Utrechtse Heuvelrug.

Waar overnachten op de Utrechtse Heuvelrug?

Laat mij je inspireren met vijf leuke plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug. Van gezellige winkelstad tot pittoresk dorp midden in de natuur. Alle vijf de plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug zijn op hun eigen manier bijzonder. En je vindt er gelijk hotels, vakantieparken en bed en breakfast bij. Ik ben benieuwd waar jij gaat slapen op de Utrechtse Heuvelrug.

1. Rhenen: genieten voor jong en oud

In Rhenen is het genieten voor jong en oud. De plaats is omringd door de Nederrijn en bossen van de Heuvelrug. Je ontdekt er tientallen kilometers aan wandelroutes en fietstochten. Rhenen heeft een grote militaire geschiedenis en karakteristiek stadscentrum. Met de Cuneratoren als letterlijk hoogtepunt van de binnenstad. En dan is er natuurlijk nog Ouwehands Dierenpark. Als inwoner en blogger over Rhenen is dit natuurlijk mijn favoriet als je wilt overnachten op de Utrechtse Heuvelrug.

Waar overnachten in Rhenen?

Op de Grebbeberg ligt hotel ‘t Paviljoen (aff.). Een andere tip is B&B Trouwborst (aff.). Een bed en breakfast dat langs de Nederrijn ligt. Daarnaast is er Vakantiepark Thijmse Berg (aff.). Een veelzijdig vakantiepark in het bos voor het hele gezin. Of bekijk het overzicht met alle plekken om te overnachten in Rhenen.

2. Amerongen: pittoresk slapen op de Utrechtse Heuvelrug

Kasteel Amerongen
Fotograaf: Michiel Verbeek

Amerongen is voor mij het meest pittoreske dorp van de Utrechtse Heuvelrug. Je vindt in het dorpscentrum oude straatjes en karakteristieke gebouwen. Daarbij is er ook kasteel Amerongen. Een kasteel uit 1680 aan de rand van het dorp. Amerongen ademt geschiedenis! Je bent in Amerongen dichtbij de natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het Amerongse bos is één van de oudste bossen in deze streek. Daar kan je mooi wandelen. Het maakt van de kleine plaats een parel om te overnachten op de Utrechtse Heuvelrug.

Waar overnachten in Amerongen?

Hotel Napoleonschuur (aff.) en B&B De Smederij (aff.) liggen midden in het dorp van Amerongen. Allebei de plekken zijn gevestigd in monumentale gebouwen. Vlakbij kasteel Amerongen.

3. Veenendaal: dorp met gezellig stadscentrum

Fotograaf: Michiel Verbeek

Ben je op zoek naar een plaats met een bruisend stadscentrum? Dan is Veenendaal een goede keus om te overnachten op de Utrechtse Heuvelrug. Er is een stadscentrum met ruim 300 cafés, restaurants en winkels. En dat gaat samen met een dorpse sfeer. Leuk voor een dag winkelen! Er is ook een theater in het centrum gevestigd. Veenendaal ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Een goede plek wanneer je de regio wilt ontdekken.

Waar overnachten in Veenendaal?

In Veenendaal zijn er twee hotels. Je overnacht in het centrum van Veenendaal bij City hotel Koningsvlinder (aff.). Er is ook een Van der Valk hotel (aff.) in Veenendaal. Het 4-sterren hotel ligt aan de buitenkant van de plaats.

4. Doorn: midden op de Utrechtse Heuvelrug slapen

wandelroute utrechtse heuvelrug
Fotograaf: Dirkjankraan

Midden op de Utrechtse Heuvelrug ligt het dorp Doorn. Een mooie plek voor natuurliefhebbers. De wandelroutes door de Kaapse Bossen laten je de glooiende bossen ontdekken. Met midden in het bos als hoogtepunt uitkijktoren De Kaap. Je kijkt er vanaf 25 meter hoogte met een prachtig uitzicht uit over de regio. Daarnaast vind je het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn. De grootste bomentuin van Nederland. Oftewel, Doorn is een fijne plek als je wilt genieten van de natuur.

Waar overnachten in Doorn?

Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn doe je bij vakantiepark Het Grote Bos (aff.). Een park met faciliteiten voor het hele gezin. Of verblijf in het hotel van Landgoed Zonheuvel (aff.). Allebei de plekken liggen in de bosrijke omgeving.

5. Zeist: het rijke verleden van de Heuvelrug

Overnachten Utrechtse Heuvelrug
Fotograaf: Hans Bakker

Zeist staat bekend om het weelderige verleden. Rijke stedelingen bouwden vanaf de 16e eeuw prachtige landhuizen en kastelen op de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt er in Zeist meerdere ontdekken. Met Slot Zeist als het meest bekende voorbeeld. Er zijn ook mogelijkheden om de natuur te ontdekken. In het Zeisterbos kan je mooie wandelroutes volgen. Zeist heeft een compact centrum. Daar kan je naar hartenlust winkelen.

Waar overnachten in Zeist?

Je kunt overnachten in Zeist bij Hotel theater Figi (aff.). Een 4-sterrenhotel in het centrum met een theater, bioscoop en schouwburg. Een andere optie is hotel kasteel Kerckebosch (aff.). Met een rustigere ligging buiten het centrum. Overnacht je liever in een bed en breakfast? Dan tip ik je B&B Inn the green (aff.).

Slapen op de Utrechtse Heuvelrug

Heb je besloten waar je wilt overnachten op de Utrechtse Heuvelrug? Wat je keuze ook is, de plaatsen liggen op een goede reisafstand van elkaar. Je brengt gemakkelijk een bezoek aan de andere plaatsen. Kies vooral de plaats die jou het meest aanspreekt. Dan ga jij zeker weten lekker slapen op de Utrechtse Heuvelrug.

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.