Rhenen

Het jaar 1258: Rhenen verkreeg van de Utrechtse bisschop stadsrechten. De toenmalige nederzetting groeide hierdoor uit tot de stad die het vandaag de dag is. Een authentiek stadscentrum met monumentale en gezichtsbepalende symbolen zoals de stadsmuur en Cunerakerk. Omgeven door Nederlands mooiste natuur en langsstromende rivier de Rijn. De stad met een militaire historie, prachtige natuurgebieden, fijne restaurants en leuke activiteiten en bezienswaardigheden. De stad aan de Rijn heeft een ieder wat te bieden. Tot snel!


Rhenen VisitRhenen

Tips in Rhenen

Op welke manier ontdek jij de stad aan de Rijn het liefst? De stad zit vol met prachtige plekken waar je iets kunt zien of doen. Bijvoorbeeld Ouwehands dierenpark, het Militair Ereveld of het Stadsmuseum. Bekijk snel wat het best bij jou past.

Tips in Rhenen

Uit eten Rhenen Restaurant

Uit eten in Rhenen

Je kunt heerlijk uit eten in Rhenen. Waar je het lekkerste eten wordt voorgeschoteld. Zoek je een culinair restaurant of een knus eettentje? Wij hebben alle plekken om uit eten te gaan op een rijtje gezet.

Uit eten in Rhenen

Overnachten Rhenen

Overnachten in Rhenen

Hoe wil jij overnachten in Rhenen? Je vindt in en rond de stad een hotel, vakantieparken, campings en bed & breakfasts. Of je nou kort of lang wil overnachten. Er is altijd wel wat te vinden. Bekijk het overzicht en tot snel!

Overnachten in Rhenen


Wanneer kom jij langs?

Gelegen in de provincie Utrecht ligt het plaatsje lekker centraal in Nederland. De Rhenense inwoners ontvangen iedereen die de stad bezoekt met open armen. Het is dan ook een fijn vertrekpunt om wat te gaan ondernemen. De plaats zit vol activiteiten! Maar je kunt ook de regio gaan ontdekken. Een regio waar cultureel erfgoed, musea en allerlei andere activiteiten en bezienswaardigheden op je wachten.