Over de Nederrijn kan je prachtig varen langs Rhenen. Met de boot volg je de kronkelige rivier in de richting van Arnhem of Wijk bij Duurstede. Het rivierlandschap met uiterwaarden, waterdieren en dorpen en steden trekken aan je voorbij tijdens het varen. Tal van schepen varen met plezier over het water van dit mooie deel van de rivier. Wil je de boot aanleggen in Rhenen? Dan kan je terecht bij de Passantenhaven. Of ga met een boottocht mee varen bij Rhenen. Lekker genieten van de omgeving terwijl de frisse wind over het dek waait.

Passantenhaven

Vanaf mei t/m november is aanmeren bij de Passantenhaven mogelijk. Je wandelt vanaf de kleine haven in vijf minuten het stadscentrum binnen. Zo kan je het varen bij Rhenen leuk combineren met een bezoek aan de bezienswaardigheden of genieten van een lekker hapje en drankje. Verwar de Passantenhaven niet met de Loswal. Deze aanlegplaats is een ligplaats voor binnenvaartschepen. De twee aanlegplaatsen liggen op zo’n tweehonderd meter afstand van elkaar. De aanlegsteigers van de Passantenhaven liggen langs de Nederrijn. Hou daarom rekening met golfslag bij het aanleggen.

Boottocht

Eén van de mooiste manieren om de karakteristieke riviernatuur te ontdekken is vanaf het water. Het schip De Blauwe Bever maakt van deze mooie rondvaarten over de Nederrijn. Je kan dan ook geregeld met de boot mee langs Rhenen varen. Daarbij kan het schip aanmeren op bijzondere plekken voor een stukje voetsafari. Neem lekker plaats op het dek en laat je verassen door de schoonheid van de riviernatuur.