Waar ligt Rhenen?

Waar ligt Rhenen? De gemeente Rhenen ligt aan de zuidoostelijke rand van de provincie Utrecht. Centraal in Nederland langs de scheidingslijn met de provincie Gelderland. Er leven ongeveer 20.000 inwoners in de gemeente. Verdeeld over een oppervlakte van ongeveer 43 km2. Het merendeel van de inwoners woont in de stad Rhenen. De stad is vaak al vanaf afstand te herkennen. De 82 meter hoge Cuneratoren is in de omgeving altijd goed zichtbaar.

Waar ligt Rhenen in de buurt?

Rhenen ligt bij een aantal plaatsen in de buurt. Allereerst grenzen Achterberg en Elst (Utrecht) aan de stad. De twee dorpen horen bij de gemeente Rhenen. Andere grotere plaatsen die grenzen aan de gemeente zijn Wageningen, Veenendaal en Ede. Rhenen neemt hiermee een centrale plek in tussen Utrecht en Arnhem. De rivier de Nederrijn scheidt Rhenen van de Betuwe en provincie Gelderland. Via de Rijnbrug kan de rivier worden overgestoken. Je komt dan in het dorp Kesteren, onderdeel van de gemeente Neder-Betuwe. Daarnaast vind je vanaf Elst aansluiting met de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Plaatsen zoals Amerongen, Leersum en Doorn vallen onder deze gemeente.

Ligging

Rhenen is een gemeente met veel natuur. Er liggen dan ook verschillende beschermde natuurgebieden. Deze gebieden horen bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is het meest zuidoostelijke punt van het park. De Grebbeberg is het uiteinde. Vanaf meerdere plekken heb je uitzichtpunten over de Gelderse Vallei en de Betuwe. Dit komt door de stuwwallen en heuvels die zijn ontstaan. De Grebbeberg en Kwintelooijen zijn voorbeelden waar je van mooie uitzichten kan genieten.

Overnachten in Rhenen

Blijf overnachten in Rhenen. Ontdek de hotels, vakantieparken, campings en B&B’s. Of bekijk gelijk één van de leuke verblijven hieronder:

De pagina bevat affiliate links.