Over de Grebbeberg wandelen is heerlijk. De routes lopen veelal door het bos en langs de rand van de berg. Onderweg zijn er meerdere uitzichtpunten over de Nederrijn, Blauwe Kamer en Betuwe. De Grebbeberg is daardoor één van mijn favoriete gebieden voor een wandeling.

Hieronder vertel ik over de Grebbeberg en de wandelroutes. Alles wat je nodig hebt voor een wandeling over de Grebbeberg. Veel wandelplezier!

Op de Grebbeberg wandelen

De Grebbeberg is een heuvelachtig bosgebied. Loofbomen en typische bosplanten vormen het landschap. Echt een plek om even tot rust te komen. Het gebied is voor dieren verbonden aan rivieroeverreservaat Blauwe Kamer en bosgebied Laarsenberg. Zelf vanaf de Grebbeberg wandelen naar de Blauwe Kamer kan alleen via wegen buiten het gebied.

Op de Grebbeberg wandelen voelt soms bijna buitenlands aan. De berg eindigt namelijk abrupt tegen de Nederrijn. Hierdoor zijn er vijftig meter hoge hoogteverschillen in het natuurgebied. En dat is bijzonder in het vlakke Nederland. Een wandeling over de Grebbeberg leidt vrijwel altijd langs mooie uitzichtpunten. Mijn tip: wandel op Grebbeberg naar het eeuwenoude veld Koningstafel. Dat is misschien wel het mooiste uitzichtpunt.

Een aanrader is het wandelen op de Grebbeberg te combineren met een bezoek aan het Militair Ereveld Grebbeberg. Op de berg is hard gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De graven en het informatiecentrum zijn een indrukwekkende herinnering aan deze gebeurtenis.

Wandelroute Grebbeberg en meer

Door het natuurgebied loopt de gemarkeerde wandelroute Grebbeberg. Daarnaast gaan er ook een aantal wandelroutes gedeeltelijk door het gebied. Lees de praktische informatie over de wandelroutes. Hieronder een opsomming met linkjes naar de routes:

Andere wandelroutes in Rhenen

Bekijk ook welke wandelroutes in Rhenen ik nog meer liep. Daar lees je over mijn ervaringen en praktische informatie. Wil je vaker wandelen op de Utrechtse Heuvelrug? Dan raad ik de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug aan. Vanaf Amersfoort tot Rhenen doorkruis je met deze gids in vijftien wandelroutes de Utrechtse Heuvelrug. Van heidevelden naar bomenlanen en over bospaden naar de toppen van de heuvelrug. Een must-have voor wandelaars.

Wandelen op de Grebbeberg met hond

Wandelen op de Grebbeberg met hond is niet toegestaan. Dit komt doordat er grote dieren leven zoals konik paarden en galloway runderen. Je mag wel met de hond wandelen in bosgebied Laarsenberg. Dit gebied ligt aan de andere kant van de Grebbeberg. Door het natuurgebied loopt de gemarkeerde wandelroute Laarsenberg. Laarsenberg is vanaf dezelfde parkeerplaats te betreden. Je loopt vanaf de achterzijde van de parkeerplaats het bos in.

Overnachten in Rhenen

Overweeg je een vakantie of weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten:

De pagina bevat affiliate links.