Het is mooi wandelen in Kwintelooijen. Je ontdekt het heuvelachtige gebied met een aantal leuke wandelroutes. Waarbij langs de hoger gelegen paden prachtige uitzichtpunten over de Gelderse Vallei zijn. Kwintelooijen is wat mij betreft een hoogtepunt van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Hieronder vertel ik over Kwintelooijen en welke wandelroutes er zijn. Alles wat je nodig hebt voor een wandeling door het natuurgebied.

Tip! Zoek je meer wandelroutes over de Utrechtse Heuvelrug? Je ontdekt met de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) 15 mooie routes tussen Amersfoort en Rhenen.

Wandelen bij Kwintelooijen 

Je wandelt in Kwintelooijen over een voormalige zandafgraving. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is hiermee gestopt. Daarna groeide de plek uit tot een bijzonder recreatie- en natuurgebied. De natuur verschilt van bos, waterpoel en ven tot heideveld en erosiegeulen. Wat zorgt voor een plek met honderden plantensoorten en dieren.

Je treft in Kwintelooijen een aantal mooie uitzichtpunten door de hoogteverschillen. Daar kijk je uit over de Gelderse Vallei. Tip: wandel in Kwintelooijen de trap op. Die ligt midden in het gebied en is bijna niet te missen. Even flink klauteren maar het uitzicht is het meer dan waard!

Het natuurgebied sluit aan op meerdere gebieden van de Utrechtse Heuvelrug. Daardoor kan je ook langere wandelingen door de bossen maken. Je kunt ook vanaf Kwintelooijen wandelen naar Plantage Willem III. Daar ontdek je een meer open landschap.

Wandelroute vanaf Kwintelooijen

Door het natuurgebied lopen de gemarkeerde wandelroutes Rondje Kwintelooijen en Dikkenberg. Er lopen ook langere wandelroutes gedeeltelijk door het gebied. Hieronder vind je de wandelingen met korte omschrijving en link naar de route:

Andere wandelroutes in Rhenen

Bekijk ook welke wandelroutes in Rhenen ik nog meer liep. Daar lees je over mijn ervaringen en praktische informatie. Wil je vaker wandelen op de Utrechtse Heuvelrug? Dan raad ik de wandelgids Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug (aff.) aan. Vanaf Amersfoort tot Rhenen doorkruis je met deze gids in vijftien wandelroutes de Utrechtse Heuvelrug. Van heidevelden naar bomenlanen en over bospaden naar de toppen van de heuvelrug. Een must-have voor wandelaars.

Overnachten in Rhenen

Overweeg je een vakantie of weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten:

De pagina bevat affiliate links.