Ik geniet regelmatig van de kronkelige bospaden, mooie heidevelden en uiterwaarden langs de Nederrijn. Ik durf wel te stellen dat in mijn hoofd een wandelgids van de Utrechtse Heuvelrug rond Rhenen is opgeslagen. Maar hoe ontdek je deze streek als je geen lokale inwoner bent? Daarbij is het nationale park zo veel groter dan Rhenen. Met één van de grootste bosgebieden van Nederland biedt het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gigantisch veel wandelmogelijkheden. Ook voor mij zit het gebied nog vol met niet ontdekte plekken.

Tijd voor wat speurwerk! Ik ging op zoek naar handige routeboekjes over deze streek. Dankzij de gevonden wandelgidsen over de Utrechtse Heuvelrug kan iedereen (en ikzelf) dit unieke gebied ontdekken.

De drie wandelgidsen

Hieronder het lijstje dat ik met je wil delen. Elke wandelgids over de Utrechtse Heuvelrug heeft zijn eigen kenmerken. Daarom ligt ik elke gids kort toe. Hopelijk helpt het je met een keuze maken!

1. Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

De gidsen van Gegarandeerd Onregelmatig brengen je net buiten de gebaande paden. Vijftien wandelingen doorkruisen de landschappen van de Utrechtse Heuvelrug. Van heidevelden en statige lanen tot bospaden en de uiterwaarden langs de Nederrijn. De routes hebben 85% zandpad garantie. Oftewel, lekker veel natuur! Met afstanden tussen de tien en twintig kilometer zijn dit routes voor wandelaars die er graag wat verder op uit trekken. Er starten wandeltochten over de hele Heuvelrug. Vanaf Amersfoort tot Rhenen en alles daar tussen in.

2. Utrechtse Heuvelrug 25 SBB

Op zoek naar een praktische wandelgids over de Utrechtse Heuvelrug? Dan is de wandelkaart van Falk Staatsbosbeheer handig. Er staan allerlei gemarkeerde wandelroutes op. En er is meer. Op de kaart staan namelijk ook mountainbike routes, ruiterpaden en het fietsknooppunt netwerk. Handig als je op verschillende manieren de Utrechtse Heuvelrug wilt ontdekken. De kaart dekt een gebied vanaf Rhenen tot Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Austerlitz.

3. Wandelen in het Utrechtse Landschap

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een bijzonder gebied. De stuwwallen zorgden voor het heuvelachtige landschap. Tijdens de beschrijvingen van de tien wandelroutes in Wandelen in het Utrechtse Landschap lees je over de kenmerkende elementen van het landschap. Op een leuke manier komen bijvoorbeeld de bodemopbouw, reliëfs en tuinstijlen aan bod. Leuk en leerzaam! De wandelgids over de Utrechtse Heuvelrug is geschreven voor elk wandelgezelschap. Dat komt omdat in de gids wandelroutes staan met afstanden van twee tot twintig kilometer.

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is één van de grootste bosgebieden van Nederland. Honderden kilometers aan wandelpaden lopen door het gebied. Een wandelgids van de Utrechtse Heuvelrug is dan ook handig. Wil je rondom Rhenen gaan wandelen? Bekijk dan de door mij gelopen wandelroutes en lees mijn ervaringen.

Overnachten in Rhenen

Overweeg je een vakantie of weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

De pagina bevat affiliate links.