De gemarkeerde wandelroute Palmerswaard is een mooie wandeling door het gelijknamige natuurgebied. De twee kilometer lange route neemt je mee voor een ronde door dit rivierlandschap. Het geeft je een mooie indruk van de bijzondere natuur over het makkelijk te volgen wandelpad.

Ik deed de wandelschoenen aan en wandelde de gemarkeerde wandelroute Palmerswaard. Lees mijn ervaringen en klik hieronder voor de wandelroute.

  • Palmerswaard: 2 km
    • Startpunt: Parkeerplaats Paardenmarkt, Rhenen

Wandelroute Palmerswaard

  • palmerswaard
  • palmerswaard
  • palmerswaard
  • palmerswaard

Vanaf het startpunt van de parkeerplaats is de invloed van de Nederrijn op Palmerswaard goed zichtbaar. De eerste kleine poel is gelijk zichtbaar. Daarna volgt wandelroute Palmerswaard rechtsom langs allerlei struikgewas en bosjes bomen. Typische riviernatuur en niet te vergelijken met een bos. Wanneer ik het pad verder volg komen ik steeds meer water tegen.

Hoogtepunt van de gemarkeerde wandelroute Palmerswaard is wat mij betreft halverwege. De route draait dan terug vanwege een rustgebied. Bij het geplaatste bankje heb je een schitterend uitzicht over dit gebied. Van elke kant omsingeld door de riviernatuur is het een mooie plek.

De verschillende poelen en geulen vormen de kern van rivierlandschap in Palmerswaard. Het zijn de plekken waar vissen opgroeien en eenden en andere vogels zich verzamelen. Tijdens de wandeling zag ik dan ook veel activiteit rond het water. Springende vissen en actieve vogels zorgen dat er wat te kijken is tijdens wandelroute Palmerswaard. Maar vergeet ook vooral niet te genieten van de planten en struiken die er groeien.

Ondanks dat de wandelroute slechts twee kilometer lang is, liep ik er ongeveer drie kwartier over om de route te bewandelen. Vooral bij de poelen is het namelijk leuk om even stil te staan om de natuur te bekijken.

Het mooiste seizoen voor deze wandelroute door Palmerswaard? Het voorjaar en de zomer! Dan zorgt het bloeiende struikgewas voor een mooi kleurenspektakel. Daarnaast zijn er dan veel vogels door het broedseizoen. Het zorgt voor veel activiteit in het gebied. Blijf daarom wel altijd op de paden!

Let op: bij hoog water is het gebied soms afgesloten en wandelen niet mogelijk.

Meer routes langs Palmerswaard

Langs Palmerswaard lopen op dit moment geen andere wandelingen. De gemarkeerde wandelroute Palmerswaard is wel goed te combineren met een bezoek aan het stadscentrum. Het start- en eindpunt liggen namelijk aan het centrum. Je kunt zo bijvoorbeeld een stadswandeling maken, langs winkels struinen of de bezienswaardigheden bekijken.

Rhenen is omgeven door verschillende natuurgebieden. Er zijn daardoor allerlei mogelijkheden om te wandelen. Ontdek welke wandelroutes er nog meer in Rhenen zijn.

Horeca & overnachten

Op zoek naar een lekker restaurant na je wandeling in Palmerswaard? Het start- en eindpunt ligt bij het centrum van de stad. Je loopt vanaf daar gemakkelijk naar allerlei restaurants en terrassen. Dit zijn de dichtstbijzijnde restaurants:

Wil je overnachten in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.