Gemarkeerde wandelroutes Stadsbossen

De gemarkeerde wandelroutes in Stadsbossen zijn boswandelingen. Het heuvelachtige terrein herbergt verschillende loof- en naaldbossen. Het maakt dit natuurgebied een fijne plek om in het bos te zijn. Stadsbossen is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is verbonden aan andere natuurgebieden. Er leven daardoor veel wilde dieren. Met een beetje geluk kom je onderweg een ree, konijn of zwijn tegen.

Door Stadsbossen lopen de gemarkeerde wandelroutes:

Goed om te weten: door Stadsbossen loopt ook een mountainbikeroute. Tijdens de Lijsterengroute steek je deze een paar keer over.

Horeca & overnachten

Lijkt het je leuk om te overnachten in Rhenen? Bekijk dan het overzicht met hotels, vakantieparken, campings en B&B’s op VisitRhenen.

Het start- en eindpunt van de gemarkeerde wandelroutes Stadsbossen ligt midden in het bos. Daardoor is er geen restaurant of brasserie direct bij de wandeling. Heb je toch zin om een restaurant te bezoeken na je bezoek? Ga dan vooral met de fiets of auto naar het centrum van Rhenen. Deze restaurants liggen het dichtst bij het start- en eindpunt.

Andere routes door Stadsbossen

In Stadsbossen zijn ook andere wandelingen mogelijk. De wandelpaden hebben aansluitingen op bijvoorbeeld de natuurgebieden Kwintelooijen en Plantage Willem III. Deze gebieden zijn allemaal onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland.

Er zijn verschillende ongemarkeerde wandelingen mogelijk:

De verschillende natuurgebieden die rondom Rhenen liggen, maken allerlei wandelingen mogelijk. Je ontdekt ze in het overzicht wandelroutes in Rhenen.