Wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Geniet van een wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Centraal gelegen beland je in een unieke regio van Nederland. Een heuvelachtige streek met schitterende natuurgebieden waarbij bossen, rivierlandschappen en historische dorpen en steden kenmerkend zijn. Heerlijk om doorheen te wandelen. De vele kilometers aan wandelroutes hebben een ieder wat te bieden. Daarbij is Rhenen een prachtige plek om te verblijven.

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Op zoek naar een vakantie waarbij je heerlijk kunt wandelen en natuur ontdekt? Pak je wandelschoenen in en kom naar de Utrechtse Heuvelrug. Het heuvelachtige landschap is uniek in Nederland. Daarbij is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met een oppervlakte van 100 km² één van de grootste bosgebieden van Nederland. De natuurgebieden bevatten dan ook allerlei wandelroutes voor een wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug. Vele actievelingen en natuurliefhebbers gingen je al voor. Daarbij is er ook een unieke mix met culturele bezienswaardigheden. Vele kastelen, buitenplaatsen en dorpen zijn het bezoeken waard.

Vanaf Rhenen lopen meerdere wandelroutes door de prachtige natuurgebieden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wandel door de bossen en geniet van mooie uitzichtpunten. Daarbij zijn er ook mooie wandelpaden door rivierlandschappen. De langsstromende rivier de Nederrijn bepaalt al jaren het tempo in deze schitterende natuurgebieden. Een wandelvakantie in Rhenen staat garant voor afwisselende routes. Bekijk hieronder ter inspiratie drie voorbeeldroutes voor jouw wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug.

Tussen rug en rijn

Deze route neemt je mee door de weelderige groene bossen rondom Rhenen over delen van het pad van de middeleeuwse pelgrimsroute.

Wandelroute Grebbeberg

Grebbeberg

Deze mooie fietstocht staat in het teken van de vrijheid, maar ook in het teken van de oorlogsgeschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug.

Blauwe Kamer

Maak kennis met de pareltjes van de Utrechtse Heuvelrug en de Betuwe en ontdek op eigen houtje de mooie natuur, de historie en de recreatieve voorzieningen in dit bijzondere gebied.

Genieten van een wandelvakantie in Rhenen

Verblijf in Rhenen tijdens je wandelvakantie op de Utrechtse Heuvelrug. Het gezellige stadscentrum is gebouwd volgens de authentieke Delftse bouwstijl. Daarbij is de 82 meter hoge Cuneratoren altijd te zien. Een unieke bezienswaardigheid die bepalend is voor uitstraling van de stad. En na een heerlijke wandeltocht, neem je in Rhenen heerlijk plaats op een terras bij één van de culinaire restaurants. Ook buiten het centrum is er genoeg te beleven. Een bekende publiekstrekker is Ouwehands Dierenpark. Maar ook het militair verleden is duidelijk zichtbaar met bijvoorbeeld het Militair Ereveld Grebbeberg. Genoeg te ontdekken voor een leuke vakantie. Bekijk hieronder de mogelijkheden om te overnachten in Rhenen.

Hotel 't Paviljoen

Hotel ’t Paviljoen

Sfeervol overnachten op de Grebbeberg bij ’t Paviljoen. Dit vier-sterren hotel in Rhenen zorgt voor een heerlijk verblijf.

Vakantiepark Rhenen Thijmse Berg

Vakantiepark Thijmse Berg

Op vakantiepark De Thijmse Berg beleef je een zorgeloze tijd. Geniet van een fijne vakantie midden in de bossen van Rhenen.

B&B Bovenweg

Heerlijk genieten tussen de landelijke natuur. Een mooi bed and breakfast in Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug.

Ontdek de regio

Lijkt het je ook leuk om de rest van de Utrechtse Heuvelrug en andere dorpen en steden te ontdekken? Pak vooral eens de fiets! De verschillende fietsroutes nemen je mee langs de natuur, kastelen, buitenplaatsen en historische dorpen die de streek rijk is. Daarbij grenst Rhenen ook aan de Gelderse Vallei en de Betuwe. Unieke streken met elk haar eigen kenmerken.