Weekendje weg met stad en natuur in Nederland

Een heerlijk weekendje weg met stad en natuur in Nederland. Rhenen is daarvoor een mooie bestemming. Een karakteristiek stadscentrum, de langs stromende Rijn, natuurgebieden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en verschillende populaire bezienswaardigheden. De stad in de provincie Utrecht heeft alles voor een weekendje weg met stad en natuur. Lees snel verder!

Stad: leuk voor een kleine stedentrip

Je vindt Rhenen in het midden van Nederland. Het karakteristieke stadscentrum is gebouwd volgens de Delftse school. Je loopt langs (lokale) winkels, restaurants en fijne terrassen. Daarnaast zie je een aantal historische parels in de binnenstad. Zoals restanten van stadsmuren, de Binnenmolen en het Oude Raadhuis met stadsmuseum. Echter, het (letterlijke) hoogtepunt is de Cunerakerk met haar 82 meter hoge toren. Het zorgt ervoor dat Rhenen een knus centrum heeft met historie, karakter én gezelligheid. Perfect voor een leuke stedentrip in Nederland.

In Rhenen vind je ook populaire bezienswaardigheden. Bezoek Ouwehands Dierenpark, de enige dierentuin in Nederland waar panda’s leven. Maar ook het Militair Ereveld Grebbeberg is een veelbezochte bezienswaardigheid. Een herinnering aan de Tweede Wereldoorlog die indrukt op je maakt.

Natuur: ontdek de Utrechtse Heuvelrug

Weekendje weg stad natuur Nederland

Rhenen is omgeven door rivier de Nederrijn en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De natuur begint al gelijk buiten de stad. Perfect voor jouw weekendje weg met stad en natuur in Nederland. Je kan in Rhenen zes verschillende natuurgebieden ontdekken. Je komt prachtige bossen en riviernatuur tegen. Daarbij zorgt het heuvelachtige landschap voor prachtige uitzichten. De kans is groot dat je wilde dieren ontmoet zoals Konikpaarden, Galloway runderen en Damherten.

Je kan de natuurgebieden op verschillende manieren ontdekken. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen. Daarnaast is fietsen ook een aanrader. Wil je de natuur vanaf het water ontdekken? Dat kan! Met Safarischip de Blauwe Bever vaar je over de Nederrijn. Je stapt onderweg met een gids af, midden in een natuurgebied.

Waar overnachten?

Ben je inmiddels geïnteresseerd in Rhenen voor jouw weekendje weg in Nederland met stad en natuur? Je boekt op Booking.com gemakkelijk online een hotel. Daarnaast kan je ook kiezen voor een vakantiepark. Dit park ligt langs de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden voor een leuk bed & breakfast.

Tot snel!

Zien we jou binnenkort in Rhenen? Stiekem nog één van de verborgen plekjes van Nederland in de provincie Utrecht. En daarom perfect voor een weekendje weg met stad en natuur in Nederland. Het is door de centrale ligging goed bereikbaar met de auto. Ook met de trein kan je in Rhenen uitstappen. Lekker makkelijk als je gebruik wil maken van het openbaar vervoer.