Geniet van een weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Er even lekker tussenuit in het midden van Nederland. De knusse stad is omgeven door schitterende natuur. Met deze 7 tips vermaak jij je prima in de stad langs de Nederrijn.

Wat doen tijdens een weekend weg in Rhenen?

Je kunt veel doen tijdens een weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Je leest hieronder tips voor leuke inspiratie. En er is meer! Je ontdekt het op VisitRhenen.

1. Wandel door de natuur

Breng je jouw weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug graag door in de natuur? Dan is Rhenen een goed startpunt voor een mooie wandelingen. Er lopen allerlei routes door bossen van de Utrechtse Heuvelrug en het levendige rivier landschap langs de Nederrijn. Bekijk het overzicht met wandelroutes voor alle opties.

2. Bezoek Ouwehands Dierenpark

Bewonder de dieren in Ouwehands Dierenpark. Je staat neus aan neus met de ijsberen, loopt onder de slingerende orang-oetans door en bekijkt de panda’s in Pandasia. Voor jong en oud is er genoeg te beleven. Het dierenpark heeft alles voor een dagje uit tijdens jouw weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen.

3. Beleef de Slag om de Grebbeberg

Rhenen heeft een indrukwekkend militair verleden. Als onderdeel van de Grebbelinie werd er tijdens de Duitse inval in de Tweede Wereldoorlog door duizenden soldaten gevochten. Het Militair Ereveld Grebbeberg met informatiecentrum houdt de herinnering levend. Er liggen op en rond de Grebbeberg allerlei restanten zoals loopgraven en kazematten. Interessant om te ontdekken tijdens een weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug.

4. Ontdek een museum in Rhenen

Wil je een museum bezoeken tijdens je weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen? Ik raad je het Stadsmuseum aan. In dit museum heeft de geschiedenis van Rhenen een mooie plek gekregen. Bewonder schilderen van toen en nu, bekijk archeologische vondsten en maak kennis met de historische verhalen. Gelegen in het monumentale Oude Raadhuis neemt het Stadsmuseum je mee terug in de tijd.

5. Uitzichtpunten bezoeken

Rhenen kent meerdere plekken waar je een prachtig uitzicht hebt. Eén van mijn favoriete plekken is de Koningstafel. Je hebt er vanaf de 52 meter hoge Grebbeberg uitzicht over de Nederrijn, Wageningen en de Betuwe. Of breng een bezoek aan de Blauwe Kamer, de trap bij Kwintelooijen en de uitkijktoren in het Binnenveld. Ontdek het met het overzicht van uitzichtpunten in Rhenen.

6. Bezichtig en beklim de Cuneratoren

De 82 meter hoge Cuneratoren steekt boven Rhenen uit. Vernoemd naar de heilige Cunera is dit het symbool van de stad. De kerk is regelmatig te bezichtigen en de toren te beklimmen. Je hebt vanaf de top van de toren een fantastisch uitzicht. Je kijkt er uit op de stad, de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug. Een letterlijk hoogtepunt tijdens je bezoek aan Rhenen.

7. Fietsen langs de Nederrijn

Tijdens een weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen is een fietstocht een leuk uitstapje. Spring bijvoorbeeld op de fiets en volg de fietsroute Rhenen langs de Nederrijn. Een route langs de rivier met twee keer een oversteek via de pont. Even wat anders dan de bossen. De uiterwaarden rond Rhenen zijn prachtig!

Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Voor een weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen heb je een fijn verblijf nodig. Ik vertel je welke hotels, vakantieparken, campings en B&B’s er zijn. Of bekijk hieronder drie tips voor een fijne overnachting:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Zonder dat jij extra betaald. De pagina bevat daarom affiliate links.

De Utrechtse Heuvelrug heet je welkom!

Gelegen op de zuidelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug is Rhenen een fijne plek voor jouw weekendje weg. Of je nou met vrienden of familie gaat, een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen heeft een ieder wat te bieden. Bezoek de populaire attracties en bezienswaardigheden, ga heerlijk wandelen door het bos en ontdek het centrum van de stad. Je bent echt even weg van thuis en gaat een fijne tijd tegemoet.