Weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Genieten van een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug doe je in Rhenen. Er even lekker een weekendje tussenuit in het midden van Nederland. De knusse stad is omgeven door schitterende natuur. Er zijn dan ook er allerlei mogelijkheden voor een korte vakantie. De top 10 hoogtepunten van Rhenen geven je een goed beeld. Bekijk hieronder wat er allemaal mogelijk is voor een fijn weekendje weg Utrechtse Heuvelrug in Rhenen.

Onze topkeuzes


’t Paviljoen

Sfeervol overnachten op de Grebbeberg bij ’t Paviljoen. Dit vier-sterren hotel in Rhenen zorgt voor een heerlijk ontspannen verblijf.


Vakantiepark Rhenen Thijmse Berg

De Thijmse Berg

Op vakantiepark De Thijmse Berg zijn allerlei mogelijkheden voor het huren van vakantiehuisjes. Het recreatiepark is gelegen tussen de bossen en is van alle gemakken voorzien.


B&B ’t Rijnhuis

Je treft bij bed en breakfast ’t Rijnhuis in Rhenen een privé appartement met uitzicht over de Nederrijn. Gelegen bij het centrum en van alle gemakken voorzien.


B&B Bovenweg

Bij B&B Bovenweg kun je heerlijk genieten tussen de landelijke natuur. Een mooi bed and breakfast in Rhenen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug.


De Grebbestee

De Grebbestee is een voormalige boerderij die is omgebouwd tot gezellige vakantiehuisjes. Omgeven door het weidse landschap, kan je er heerlijk ontspannen.


De Utrechtse Heuvelrug heet je welkom!

Het is moeilijk kiezen voor een weekend weg op de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn zoveel mogelijkheden wanneer je zoekt naar een vakantiepark, hotel of huisje. We vertellen je daarom graag waarom Rhenen de plek is om je tijd door te brengen. Gelegen op de zuidelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug is Rhenen een fijne plek voor jouw weekendje weg. Of je nou met vrienden of familie gaat, een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen heeft een ieder wat te bieden. Bezoek populaire attracties en bezienswaardigheden, ga heerlijk wandelen door het bos en ontdek het centrum van de stad. Je bent echt even weg van thuis en gaat een fijne tijd tegemoet.

Even weg van je drukke baan of andere dagelijkse taken, maar lekker bezig zijn met dingen waar je normaal niet zoveel tijd voor hebt. Een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen is daarom erg fijn. Genieten in een oase van rust van een korte vakantie in Nederland. Hoe oud je ook bent, een korte trip is altijd welkom. Weg van het gehaaste en drukke leven. Dat is wel anders als je in de natuur bent van Rhenen bent. Of één van de andere hoogtepunten die de plaats kent. Ook al is het maar voor twee of drie dagen. Na het weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen ben je weer opgeladen om er tegen aan te kunnen. Heerlijk zo’n korte vakantie.

Wat is er te doen in Rhenen?

Voor een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen zijn er allerlei mogelijkheden. Op VisitRhenen vind je het overzicht wat deze unieke plaats te bieden heeft. Van de natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en populaire attracties zoals Ouwehands Dierenpark tot het Militair Ereveld Grebbeberg en de Cuneratoren. De top 10 hoogtepunten van Rhenen geven een mooie samenvatting om een eerste indruk te krijgen. De plaats in het midden van Nederland kenmerkt zich door de bijzondere natuur, waarover we verderop in dit artikel meer over vertellen. Maar ook het gezellige stadscentrum is leuk om te ontdekken. Lekker winkelen en genieten van heerlijk eten en drinken terwijl je omgeven bent door de Delftse bouwstijl van de stad. Daarbij zijn monumentale bouwwerken zoals de Cuneratoren, Binnenmolen en stadsmuren blikvangers. Het geeft het stadscentrum een authentieke sfeer. En dan is er nog de langs stromende Nederrijn die het stadsbeeld compleet maakt. Hebben we jou al overtuigd Rhenen een mooie plek is voor een weekendje weg Utrechtse Heuvelrug?

Daarnaast heeft Rhenen een indrukwekkend militair verleden. In de bossen rond de Grebbeberg werd tijdens de Duitse inval in de Tweede Wereldoorlog door duizenden soldaten gevochten. Drie dagen lang met veel slachtoffers aan beide kanten. Het Militair Ereveld Grebbeberg houdt de herinnering levend. Daarnaast liggen er op en rond de Grebbeberg allerlei restanten zoals loopgraven en kazematten. Interessant om te ontdekken tijdens een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens je korte vakantie in Nederland is er voor elke vakantieganger en toerist wel wat te beleven.

Daarbij is er op VisitRhenen ook een overzicht van de mogelijkheden om te overnachten in Rhenen. De hotels, vakantieparken, bed & breakfasts en vakantiehuisjes op dit deel van de Utrechtse Heuvelrug verwelkomen je graag. Bekijk altijd goed wat bij jou past. Tijdens een twee of driedaags weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen wil je namelijk wel een fijne slaapplek hebben. Heerlijk uitgerust wakker worden tijdens een korte vakantie in Nederland. Dat is belangrijk als je gaat overnachten op de Utrechtse Heuvelrug. In Rhenen zijn verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld slapen bij lokale inwoners in een bed and breakfast, je laten verwennen in een vier sterren hotel of de gezelligheid van een vakantiepark opzoeken. Er zitten genoeg overnachtingsmogelijkheden tussen. Er is altijd wel een accommodatie die past bij wat je zoekt. Al deze plekken bevinden zich binnen de gemeente Rhenen. Waar naast de plaats Rhenen ook de kleinere dorpen Achterberg en Elst (Utrecht) bij horen. Ook hier zijn mogelijkheden om te overnachten tijdens een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug.

De natuur in

Wanneer je jouw weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug graag in de natuur bent, is het natuurlijk heerlijk om bossen en riviernatuur te kunnen ontdekken. Rhenen is omgeven door natuurgebieden die horen bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarom zijn er ook genoeg mogelijkheden voor mooie wandelingen en fietstochten. Door de hoogteverschillen tot vijftig kom je prachtige uitzichtpunten tegen. Dat is bijzonder in Nederland waar vooral vlak landschap is. In het knusse Rhenen ben je vanaf je accomodatie snel in de natuur. Verschillende overnachtingsmogelijkheden zoals een hotel en vakantiepark liggen zelfs tegen het bos aan. Dan ben je direct in de natuur tijdens je korte vakantie op de Utrechtse Heuvelrug. Dan hoef je niet te auto rijden.

In de natuur van Rhenen leven allerlei dieren. Bevers, vossen, reeën en nog veel diersoorten hebben er hun thuis. Aan de ene kant van Rhenen liggen de natuurgebieden Grebbeberg, Laarsenberg en de Blauwe Kamer bij elkaar. Voor dieren zijn de gebieden zelfs op elkaar aangesloten. Heerlijk om doorheen te wandelen. De Blauwe Kamer is een rivieroeverreservaat en daardoor een paradijs om vogels te kijken. De langsstromende Nederrijn bepaalt er het landschap. Aan de andere kant van Rhenen liggen natuurgebieden zoals Stadsbossen, Kwintelooijen en Plantage Willem III. Door alle gebieden lopen tientallen kilometers aan wandelpaden met mooie wandelroutes. Daarnaast kan je ook leuk langs de Utrechtse Heuvelrug fietsen. Een weekendje weg Utrechtse Heuvelrug in Rhenen is dan ook bijna te kort om alles te ontdekken. Je twee of driedaagse korte vakantie in Nederland zou je bijna moeten verlengen.

Daarnaast is Rhenen ook geschikt voor een weekendje weg met de hond op de Utrechtse Heuvelrug. In een paar bossen is het toegestaan om de hond mee te nemen en los te laten lopen. In andere delen is dit aangelijnd toegestaan. Daarnaast is de hond in enkele gebieden verboden. Let dan ook altijd goed op de borden bij de natuurgebieden. Daarbij is het ook verstandig om op te letten of de hond is toegestaan in het vakantiehuisje, hotel, vakantiepark of bed & breakfast waar jij je weekendje weg met de hond op de Utrechtse Heuvelrug wilt doorbrengen. Dan gaat ook de hond een fijn verblijf tegemoet in een vakantiewoning tijdens een korte vakantie in Nederland.

Genieten tijdens een weekendje weg

Wat is de beste manier om te genieten van een weekendje weg in Nederland? Doen waar jij zin in hebt! Of je nou een natuurliefhebber bent die houd van wandelen, een toerist die graag naar trekpleisters gaat of iemand bent die houd van winkelen en lekker zitten op het terras. Als vakantieganger kan je vooral echt even doen wat je leuk vind. Ook al ben je maar twee of drie dagen op vakantie tijdens een weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen. Het kan handig zijn om van te voren te kijken wat je wilt doen tijdens deze korte trip in Nederland. Dat scheelt weer wanneer je al in je hotelkamer, vakantiehuis of bed & breakfast bent. Dan heb je nog meer tijd voor de activiteiten die je wilt ondernemen.

Of je nou met vrienden, familie of een weekendje weg met de hond wilt op de Utrechtse Heuvelrug. Midden in Nederland is het een unieke streek. Door de centrale ligging is de reisafstand altijd beperkt. Je hoeft dan ook niet zo snel erg lang in de auto te zitten. Na een korte reis kom je aan bij de accommodatie die je hebt gereserveerd. Het hotel, vakantiepark of bed & breakfast heten je graag welkom voor de twee of drie dagen die je komt overnachten. Jouw weekendje weg op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen kan beginnen!