Safarischip De Blauwe Bever maakt natuurvaarten op de Nederrijn en Lek vanuit verschillende plaatsen langs de rivier tussen Culemborg en Arnhem. Ook in Rhenen zijn verschillende opstapplaatsen.

Meer informatie

De Blauwe Bever is een stoer schip, waarop je vanaf het open, overdekte bovendek een directe beleving hebt met de riviernatuur. Geen rondvaartboot met beslagen ramen, maar een werkschip, hoog genoeg om over de zomerkades te kijken en met faciliteiten om bij een krib af te meren. Er is een gids aan boord, die uitleg geeft over de rivier en waarmee een voetsafari in prachtige oevergebieden gemaakt kan worden. In de kleine, besloten benedenhut kun je zo nodig opwarmen en er zijn consumpties verkrijgbaar.

De Blauwe Bever is uniek in de sector van varende natuurbeleving en is in de regio van de Nederrijn de enige faciliteit ter verkenning van de natuur vanaf het water met een weids uitzicht op en over de Rijn en in de Betuwe.

Vertreklocaties, data en prijzen zijn te vinden op de website van De Blauwe Bever. Kinderzwemvesten zijn aan boord en voor kinderen t/m 12 jaar gelden halve prijzen. De Blauwe Bever vaart van april t/m oktober Helaas is het schip niet geschikt voor minder validen.

Er zijn verschillende soorten vaarten

Rivieroever-vaarten

Rivieroevervaarten hebben een vast karakter, waarbij tijdens de vaart door de gidsen verteld wordt over de rivierloop en de ontwikkeling daarvan door de eeuwen heen. Halverwege de vaart wordt aangelegd voor een wandelsafari door een mooi natuurgebied op de oever. Een rivieroevervaart duur tussen de tweeëneenhalf en drie uur. In de zomermaanden worden, in de periode rond de langste dagen ook in de avond rivieroevervaarten aangeboden. Opstapplaatsen verschillen per weekend om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de woon- of vakantieplaats van de passagiers.

Speciale vaarten

Deze vaarten duren langer, want onderweg wordt een bezoek gebracht aan bijzondere oeverlocaties, zoals kasteel Doorwerth, de steenfabriek, de Bosscherwaarden of Fort Everdingen. Er zijn vaarten, die een groot deel van de dag in beslag nemen. Deze vaarten worden inclusief een lunch aangeboden. Ook zijn er speciale kindervaarten, waar gidsen de kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de geheimen van de natuur.

Chartervaarten

De Blauwe Bever kan ook gehuurd worden door bedrijven, organisaties, scholen of families voor een chartervaart. Ook tijdens deze vaarten zijn gidsen aanwezig. Zij nemen de bezoeker mee in de beleving van het landschap. Een voetsafari kan ook gemaakt worden. Het maximumaantal passagiers is 55.


Contactgegevens

www.deblauwebever.nl
info@deblauwebever.nl