Er is veel te doen in Rhenen. Het hele gezin vermaakt zich met de leuke uitjes en activiteiten die in Rhenen te doen zijn. Ontdek Ouwehands Dierenpark, bezoek het Militair Ereveld Grebbeberg, bewonder de Cunerakerk of ga naar één van de andere bezienswaardigheden die Rhenen rijk is.

Overzicht attracties en bezienswaardigheden in Rhenen

Je vindt in dit artikel een overzicht van de attracties en bezienswaardigheden in Rhenen. Staat er een leuke plek tussen? Klik dan verder voor de praktische informatie. Je leest er ook wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens een bezoek aan de attractie of bezienswaardigheid. Ook benieuwd naar musea? Bekijk dan mijn overzicht met musea in Rhenen.

Militair Ereveld Grebbeberg

Militair Ereveld Grebbeberg Rhenen

Het Militair Ereveld Grebbeberg is een oorlogsbegraafplaats met informatiecentrum en nationale herdenkingplaats. Op het Ereveld liggen meer dan 850 militairen begraven. Zij kwamen om tijdens de Duitse inval in de meidagen van 1940. Een indrukwekkende herinnering aan de strijd op de Grebbeberg.

Ouwehands Dierenpark

Trek er op uit voor een dag in Ouwehands Dierenpark (aff.). Je bewondert er dieren uit vrijwel elke streek van de wereld. En met alle speelmogelijkheden kunnen de kinderen er ook de beest uithangen. De dierentuin in Rhenen is een leuk dagje uit voor jong en oud.

Deze link verwijst direct naar de website van Ouwehands Dierenpark.

Cunerakerk

Cunerakerk

De Cunerakerk is met de 82 meter hoge toren een opvallende bezienswaardigheid in Rhenen. Het symbool van de stad dankt haar naam aan de heilige Cunera. De laatgotische kerk is te bezichtigen. Een beklimming van de Cuneratoren kan onder begeleiding van een gids.

Grebbelinie – Kazematten en loopgraaf

Grebbelinie

Overgebleven kazematten en loopgraven houden de herinnering aan de Slag op de Grebbeberg levend. De verdedigingswerken waren in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Grebbelinie. Verscholen in het bos zijn de bezienswaardigheden te bezichtigen.

Rijn oevervaart met safarischip De Blauwe Bever

Ga mee met safarischip de Blauwe Bever en beleef de riviernatuur langs de Nederrijn. Onder leiding van een gids kom je van alles te weten over de bijzondere natuur.

Deze link verwijst direct naar de website van de Blauwe Bever.

Korenmolen `t Wissel

Wissel

In Elst staat `t Wissel. De korenmolen werd in 1855 in gebruik genomen. De naam van de molen is afgeleid van de tramlijn die er vroeger langs liep. Wanneer de wieken draaien kan je binnen een kijkje nemen.

Koningstafel

Grebbeberg wandelen uitzicht

Op de Grebbeberg ligt de Koningstafel. Een historische plek midden in het bos. Vanaf de Koningstafel heb je een fantastisch uitzicht over de Nederrijn, Betuwe en natuurgebied Blauwe Kamer.

Oude raadhuis

Stadsmuseum Rhenen Oude Raadhuis

Je herkent het Oude Raadhuis gelijk wanneer je door het oude centrum loopt. Het monumentale gebouw was honderden jaren één van de belangrijkste plekken in Rhenen. Het stadsbestuur was er gevestigd, er werd rechtgesproken en gevangenen in bewaring gesteld.

Cuneraheuvel

Cuneraheuvel

De Cuneraheuvel is een monument in Rhenen ter herinnering aan de heilige Cunera. Volgens de legende werd Cunera op deze plek begraven door koning Radboud. Je hebt vanaf de Cuneraheuvel uitzicht over de Nederrijn.

Stadsmuur

Stadsmuur Rhenen

Waan jezelf even terug in de tijd langs de stadsmuren van Rhenen. De verdedigingswerken waren belangrijk tijdens verschillende oorlogen rond de stad. Er staan rond het stadscentrum meerdere overblijfselen.

Wat is er verder te doen in Rhenen?

Benieuwd wat er nog meer te doen is in Rhenen? Naast de attracties en bezienswaardigheden zijn er ook musea te bezoeken. Of ontdek de natuur en omgeving van Rhenen. Bekijk de overzichten met mooie fietsroutes en wandelroutes om dit te doen in Rhenen.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek dan het overzicht met hotelsvakantieparkencampings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.