Er is veel te doen in Rhenen. Het hele gezin vermaakt zich met de leuke uitjes en activiteiten die in Rhenen te doen zijn. Ontdek Ouwehands Dierenpark, bezoek het Militair Ereveld Grebbeberg, bewonder de Cunerakerk of ga naar één van de andere bezienswaardigheden die Rhenen rijk is.

Overzicht attracties en bezienswaardigheden in Rhenen

Je vindt in dit artikel een overzicht van de attracties en bezienswaardigheden in Rhenen. Staat er een leuke plek tussen? Klik dan verder voor de praktische informatie. Je leest er ook wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens een bezoek aan de attractie of bezienswaardigheid. Ook benieuwd naar musea? Bekijk dan mijn overzicht met musea in Rhenen.


Ouwehands Dierenpark

Trek er op uit voor een dag in Ouwehands Dierenpark. Je bewondert er dieren uit vrijwel elke streek van de wereld. En met alle speelmogelijkheden kunnen de kinderen er ook de beest uithangen. De dierentuin in Rhenen is een leuk dagje uit voor jong en oud.

Bekijk

Militair Ereveld Grebbeberg

Het Militair Ereveld Grebbeberg is een oorlogsbegraafplaats met informatiecentrum en nationale herdenkingplaats. Op het Ereveld liggen meer dan 850 militairen begraven. Een indrukwekkende herinnering aan de strijd op de Grebbeberg.

Bekijk

Cunerakerk

De Cunerakerk is met de 82 meter hoge toren een opvallende bezienswaardigheid in Rhenen. Het symbool van de stad dankt haar naam aan de heilige Cunera. De laatgotische kerk is te bezichtigen. Een beklimming van de Cuneratoren kan onder begeleiding van een gids.

Bekijk

Stadsmuseum Rhenen

Wil je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van Rhenen? Dan is een bezoek aan Stadsmuseum Rhenen een aanrader. Gelegen in het historische Oude Raadhuis midden in het stadscentrum. Het museum in Rhenen neemt je mee door de geschiedenis van stad en haar omgeving.

Bekijk

Kazematten en loopgraven Grebbeberg

Overgebleven kazematten en loopgraven houden de herinnering aan de Slag op de Grebbeberg levend. De verdedigingswerken waren in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Grebbelinie. Verscholen in het bos zijn de bezienswaardigheden te bezichtigen.

Bekijk

Oude Raadhuis in Rhenen

Je herkent het Oude Raadhuis gelijk wanneer je door het oude centrum loopt. Het monumentale gebouw was honderden jaren één van de belangrijkste plekken in Rhenen. Het stadsbestuur was er gevestigd, er werd rechtgesproken en gevangenen in bewaring gesteld.

Bekijk

Binnenmolen

In het centrum van Rhenen staat de Binnenmolen. De molen die vroeger werd gebruikt voor het malen van graan.

Bekijk

Stadsmuur in Rhenen

Waan jezelf even terug in de tijd langs de stadsmuren van Rhenen. De verdedigingswerken waren belangrijk tijdens verschillende oorlogen rond de stad. Er staan rond het stadscentrum meerdere overblijfselen.

Bekijk

Cuneraheuvel in Rhenen

De Cuneraheuvel is een monument in Rhenen ter herinnering aan de heilige Cunera. Volgens de legende werd Cunera op deze plek begraven door koning Radboud. Je hebt vanaf de Cuneraheuvel uitzicht over de Nederrijn.

Bekijk

Koningstafel

Op de Grebbeberg ligt de Koningstafel. Een historische plek midden in het bos. Vanaf de Koningstafel heb je een fantastisch uitzicht over de Nederrijn, Betuwe en natuurgebied Blauwe Kamer.

Bekijk

Molen ’t Wissel

In Elst staat `t Wissel. De korenmolen werd in 1855 in gebruik genomen. De naam van de molen is afgeleid van de tramlijn die er vroeger langs liep. Wanneer de wieken draaien kan je binnen een kijkje nemen.

Bekijk

Wat is er verder te doen in Rhenen?

Benieuwd wat er nog meer te doen is in Rhenen? Naast de attracties en bezienswaardigheden zijn er ook musea te bezoeken. Of ontdek de natuur en omgeving van Rhenen. Bekijk de overzichten met mooie fietsroutes en wandelroutes om dit te doen in Rhenen.