De mooiste bezienswaardigheden in Rhenen

Er is veel te doen in Rhenen. Het hele gezin kan zich vermaken met de leuke uitjes en activiteiten die in Rhenen te doen zijn. Bezoek Militair Ereveld Grebbeberg, bewonder de Cunerakerk of ga naar één van de andere bezienswaardigheden die Rhenen rijk is. Lees in dit artikel de niet-te-missen plekjes van Rhenen.

Militair Ereveld Grebbeberg

militair ereveld grebbeberg

Het Militair Ereveld Grebbeberg is de eerste oorlogsbegraafplaats in Nederland en is tevens ingericht als herdenkingsplaats. Een indrukwekkende herinnering aan de strijd op de Grebbeberg.

Cunerakerk

Cunerakerk

De Cunerakerk met 82 meter hoge toren is een symbool van de stad. De laatgotische kerk is absoluut een bezichtiging waard.

Grebbelinie – Slag om de Grebbeberg

Grebbelinie

Overgebleven kazematten en loopgraven houden de herinnering aan de Slag op de Grebbeberg levend. Een indrukwekkende gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Benedenstad

Stadswandeling Rhenen centrum

De benedenstad in Rhenen centrum heeft een historisch karakter. Dit ontstond na de Tweede Wereldoorlog. Door verwoesting moest de binnenstad worden herbouwd. Dit gebeurde volgens de Delftse School. Het gebruik van natuursteen, hoge daken en gootlijnen kenmerkt deze bouwstijl. Het geeft het stadscentrum een knusse en authentieke uitstraling.

’t Wissel

Wissel

’t Wissel is al sinds 1855 een korenmolen. Wanneer de wieken draaien kan je binnen een kijkje nemen.

Koningstafel

Grebbeberg wandelen uitzicht

Op de Grebbeberg ligt de Koningstafel. Een historische plek midden in het bos met een fantastisch uitzicht.

Oude raadhuis

Oude raadhuis

Je herkent het Oude Raadhuis gelijk wanneer je door het oude centrum loopt. Een prachtig monumentaal gebouw met een 18e-eeuwse uitstraling.

Cuneraheuvel

Cuneraheuvel

Op de Cuneraheuvel werd volgens de legende de heilige Cunera begraven door koning Radboud. Een prachtig uitzichtpunt over de Nederrijn.

Stadsmuur

Stadsmuur Rhenen

Waan jezelf even terug in de tijd langs de stadsmuur van Rhenen. Er staan rond het stadscentrum meerdere restanten.

Overnachten in Rhenen

Wil je langer in Rhenen verblijven? Ontdek dan het overzicht met hotelsvakantieparkencampings en B&B’s op VisitRhenen. Of bekijk gelijk één van de favorieten hieronder:

Ik ontvang een kleine vergoeding als je boekt via VisitRhenen. Daarmee kan ik de website onderhouden. De pagina bevat daarom affiliate links.