Rhenen centrum is met zijn karakteristieke bouwstijl, monumentale parels en langsstromende Nederrijn een mooie plek. In de knusse binnenstad ontdek je leuke winkels, het stadsmuseum en smakelijke restaurants. Kom je een bezoek brengen? Ik vertel je de leuke informatie en handige weetjes.

  • Stadswandeling Rhenen centrum Raadhuis
  • Stadswandeling Rhenen centrum
  • Rhenen Centrum
  • Rhenen centrum Rijnstraat
  • Rhenen Centrum

Rhenen centrum: stad met historisch karakter

Rhenen centrum heeft een historisch karakter. Dit ontstond na de Tweede Wereldoorlog. Door verwoesting moest de binnenstad worden herbouwd. Dit gebeurde volgens de Delftse School. Het gebruik van natuursteen, hoge daken en gootlijnen kenmerkt deze bouwstijl. Het geeft het stadscentrum een knusse en authentieke uitstraling. En dan is er nog de langs stromende Nederrijn die het sfeerbeeld afmaakt.

Monumentale parels

De karakteristieke uitstraling wordt versterkt door een aantal monumentale parels. De 82 meter hoge Cuneratoren valt als symbool van Rhenen centrum gelijk op. Je kunt de toren regelmatig bezoeken en beklimmen. Een ander opvallend gebouw is de Binnenmolen. Een molen in het centrum langs de oude stadsmuur van de stad. Je komt op verschillende plekken delen van de stadsmuren tegen. Rhenen was vroeger een vestingstad waar veel is gevochten.

Wil je meer leren over de geschiedenis van Rhenen? Breng een bezoek aan Stadsmuseum Rhenen. Het is gevestigd in het monumentale Oude Raadhuis in de binnenstad.

Stadswandeling

Je ontdekt Rhenen centrum gemakkelijk met mijn stadswandeling (2,3 km). Een wandelroute kriskras door het stadscentrum zodat je alle mooie plekjes hebt gezien.

Restaurants in Rhenen centrum

Er zijn leuke restaurants in de knusse stad. Elk met een eigen stijl, smaak en mooie locatie in de stad. Fijn om bij te borrelen, lunchen of dineren. Je leest in mijn overzicht over een aantal leuke restaurants in Rhenen centrum. Dan kan je nu alvast je favorieten kiezen. Meer zin in een snelle hap? Geen probleem! Er zijn verschillende cafetaria die je graag helpen. Daarnaast vind je midden in het centrum een ijssalon.

Gezellig winkelen in Rhenen centrum

Je kunt fijn winkelen in Rhenen. De meeste winkels zijn in Rhenen centrum gevestigd. Je vindt in de Molenstraat en de Herenstraat een aantal landelijk bekende winkelketens. Daarnaast zijn er leuke winkels van lokale ondernemers met unieke artikelen. Je komt hierdoor in de stad een goede mix van winkels tegen. Kleding, interieur, delicatessen en de dagelijkse benodigdheden vind je er allemaal. De stad biedt genoeg om een middag te shoppen.

Er is elke donderdag (08.00 uur – 12.30 uur) markt in Rhenen centrum. Dit is elke week op de Frederik van de Paltshof. Marktlieden uit de regio bieden je er verse producten en mooie artikelen.

Kom je met de auto? Lees dan vooral de tips voor parkeren in Rhenen centrum.

Overnachten in Rhenen

Wil je blijven slapen in Rhenen? Ontdek de plekken waar je kunt overnachten in Rhenen. Of bekijk één van de type accommodaties: