Wil je overnachten op de Utrechtse Heuvelrug? De Utrechtse Heuvelrug is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. De heuvelachtige bossen, pronkende kastelen en levendige dorpen maken de regio een geliefde vakantiebestemming in eigen land. Ik zette de een aantal logeeradressen op een rij. Van een luxe hotel tot duurzaam vakantiepark. Dit zijn mijn favorieten voor bijzonder overnachten op de Utrechtse Heuvelrug.

Waar overnachten op de Utrechtse Heuvelrug?

Ontdek waar je kunt overnachten op de Utrechtse Heuvelrug en lees meer informatie over de faciliteiten, tips van de lokale inwoner en maak gelijk een boeking.

Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug

Voor jong en oud zijn er leuke vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug waar je kunt overnachten. Bekijk hieronder een selectie van de vakantieparken waar je kunt overnachten op de Utrechtse Heuvelrug:

Soof Heuvelrug – Rhenen

Soof Heuvelrug is een luxe vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug. De moderne eco-lodges zijn volledig duurzaam en van luxe voorzien. Daarnaast zijn er bij Soof faciliteiten zoals een zwembad en brasserie. Het kleinschalige park in Rhenen grenst aan het bosrijke natuurgebied Kwintelooijen.

Bekijk vakantiepark

Bekijk alle vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug

Hotel op de Utrechtse Heuvelrug

Je geniet van een ontspannen verblijf bij een hotel op de Utrechtse Heuvelrug. Ik keek welke verblijven mijn favoriet zijn voor een overnachting. Bekijk hieronder drie hotels voor overnachten op de Utrechtse Heuvelrug:

Hampshire Boshotel – Overberg

Hampshire Boshotel Overberg (aff.) is een goede keuze voor natuurliefhebbers. Het vier sterren hotel met restaurant is rustig gelegen in het groen. Na je overnachting op de Utrechtse Heuvelrug is het hotel een goed startpunt voor natuurwandelingen. Daarbij is het verblijf één van de meest milieuvriendelijke hotels op de Heuvelrug.

Hotel Landgoed Zonheuvel – Doorn

Midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt hotel Landgoed Zonheuvel (aff.). De hotelkamers zijn in het paviljoengebouw en er is een restaurant en terras met uitzicht op het in 1902 gebouwde Maarten Maartenshuis. Er zijn vanaf het landgoed verschillende wandelroutes te volgen. En in vijf minuten rijd je naar het knusse dorpscentrum van Doorn.

Bekijk alle hotels op de Utrechtse Heuvelrug

Bed en breakfast op de Utrechtse Heuvelrug

Verblijf bij lokale inwoners in een bed en breakfast op de Utrechtse Heuvelrug. Op de Heuvelrug is veel keuze uit leuke B&B’s. Ik koos er drie uit die ik onder de aandacht wil brengen:

1. B&B Weids – Elst (Utrecht)

B&B Weids Rhenen Elst Utrecht

B&B Weids ligt langs de Nederrijn in Elst (Utrecht). Het knusse dorp dat bij de gemeente Rhenen hoort. De bed en breakfast heeft een mooi uitzicht over de Nederrijn en het levendige rivier landschap. De ruime suites hebben een zithoek en eigen badkamer. Het centrum van Rhenen ligt op 6 km van de B&B.

2. B&B Trouwborst – Rhenen

Aan de voet van de Grebbeberg ligt B&B Trouwborst (aff.) Een bed en breakfast waar luxe en natuur in elkaar overvloeien. Omringd door het bos en de Nederrijn kan je er prachtig overnachten op de Utrechtse Heuvelrug. Met verschillende kamers is de B&B geschikt voor allerlei gezelschappen.

3. B&B De Smederij – Amerongen

B&B De Smederij (aff.) is gevestigd in een rijksmonument uit 1860. De kamers hebben een eigen badkamer. De oude smederij ligt in het karakteristieke dorpscentrum van Amerongen. Vlakbij het kasteel Amerongen. En met het Amerongse bos en de uiterwaarden is Amerongen een goed vertrekpunt wanneer je wilt wandelen of fietsen.

Bijzonder vernachten op de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen

Van gezellige winkelstad tot pittoresk dorp midden in de natuur. Alle plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug zijn op hun eigen manier bijzonder. Als inwoner van Rhenen vertel ik op VisitRhenen alles over de plaats. Laat je inspireren door alles wat er te doen is. Wil je graag weten waar je in Rhenen kunt verblijven? Bekijk dan mijn overzicht voor overnachten in Rhenen. Je vindt er de hotels, vakantieparken en bed en breakfast. Ik ben benieuwd waar jij gaat slapen op de Utrechtse Heuvelrug.

Deze pagina bevat affiliate links.